Jag skickade några frågor till vikarierande pubchef Daniel och fick lika många svar.
Alf Tycker Om Öl (ATOÖ); Hur länge har ni serverat Real Ale?
- Daniel, Bishops Arms Hornsgatan (D, BAH); Vi har haft real ale i ett par år nu.
ATOÖ; Hur kom det sig att ni började
servera Real Ale/Cask?
- D, BAH; Det var dåvarande pubchef Johan Granberg som lyckades få till det efter att vi hade "låst upp" kranplatser i baren som tidigare hade leverantörsavtal. Det blev ett sätt att bredda oss och erbjuda nåt som ändå är ganska ovanligt i Sverige.
ATOÖ; Hur många Cask-kranar har ni,
och några funderingar på att utöka?
- D, BAH; Vi har en kran, vi hade 2 förrut men en verkar vara lagom för oss.
ATOÖ; Hur har gensvaret varit från
gästerna? Stammisar eller nya som provar för första gången?
- D, BAH; Gensvaret tycker jag är mycket positivt. Dels från folk som provar, men också blir det ju så att har du ett intresse för real ale så vet du ju att det finns en handfull ställen att vända dig till.
ATOÖ; Hur mycket svårare är det att
dra upp en real ale jämfört med en vanlig fatöl?
- D, BAH; Det är ju en lite mer omständig hantering som kräver andra sorters förberedelser än "vanlig" fatöl. Men om man bara håller sin planering så tycker jag inte att själva upphällningen är nåt särskillt svårt.
ATOÖ; Någon/några Real Ale som säljer
bättre? Vilken/vilka? Något bryggeri?
- D, BAH; Vi kör ju mycket på svenska bryggeriers real ale. Närke, Nynäs, Ocean och Skebo brukar alltid gå hem.
ATOÖ; Cask Marque-certifiering, är
det något ni satsar på?
- D, BAH; Cask marque kommer nog inte bli aktuellt för oss.
ATOÖ; Vad har ni på Cask-kranen
idag/på gång?
- D, BAH; Just nu kör vi handpumpad Julöl för Oceanbryggeriet!
Stort tack till Daniel för svaren och för att ni serverar Real Ale!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar