torsdag 1 mars 2018

Alf besöker - Uppsala Öl- och Whiskyfestival

I helgen så var det dags för mig att återigen besöka Uppsala Beer & Whisky. Jag missade den förra året och var väldigt sugen på att återbesöka Fyrishov igen.

En utställare som särskilt lockade mig, var det KRAV-märkta bryggeriet Organic Smash.

Jag hade testat några av deras öl tidigare och fyllde nu på med deras Miss Saison.

Brasstacks är också intressanta, har gillat det jag testat hitintills. Inga stora öl, men välgjorda. Carambar är en snygg Amber Ale, med mycket karaktär i näsan och en behaglig kropp.
Sahlins Brygghus stötte jag på första gången "In real life" under SBWF2017, snackade då lite grand med Erik. Fick nu chansen att snacka lite mer både honom och hans kollega Mange.
Deras stilrena engelska Pale Ale var en av mina festivalfavoriter i år.
English Pale Ale

De bjöd dessutom på hemgjord Tripel-glass med den smaksättande drycken som måltidsdryck. Både glas och öl var mycket angenäma att konsumera.
Erik Sahlin bjöd på glass!

För min del så tänker jag mest på mörkt och starkt när jag hör Jackdaw, men de hade en välsmakande röd öl vid namn So What, på lätta 4.5%.
Apropå låg alkoholhalt, Eskilstuna har en ekologisk Björk Saison på lätt folkölsnivå. Jag uppfattar inte så mycket sav i smaken, men en klart godkänd kropp.
De hade även med sig en ekologisk Weissbier (5%), som jag ser framemot att testköra mot Oppigårds motsvarighet, tror det kan bli en jämn kamp.



Importören NewBrews Sweden AB träffade jag för första gången på SBWF för några år sedan. De importerar ju bland annat en tidig favorit bland de brittiska bryggerierna, Badger. Denna gång hade det med sig tre stycken lite mer exotiskt bryggeri, Pato Brewing från Portugal.
Jag gillade deras APA, men den som verkligen överraskade var deras IPA, som de kallar Pipa kort och gott.
Pipa från Pato!
Det har diskuterats en hel del om hur Oppigårds New Sweden IPA ska se ut egentligen. Den första batchen som dök upp på bolaget var ju rätt mycket NEIPA och gillades skarpt av många (inklusive mig). Sedan dess har det dykt upp några som varit lite mer standard IPA. För någon vecka sedan så dök det upp flaskor som var märkta med 19A som är i gammal god neipa-form. Till festival hade dock Oppigårds tagit med sig den transparenta versionen.
Nästan genomskinlig!
Fler bilder i mixad ordning.
Nyhet från Uppsala Brygghus

Min första från Sahtipaja, mycket passionsjuice
Till min tidiga middag önskade jag mig en vanlig IPA, fick bli en East Coast från Pine Ridge Brewery.
Den passade bra till min dubbla Reuben hos Frick & Hagberg, det vill säga när jag väl fick med mig burgaren in i lokalen igen, då ölen inte fick följa med ut på Food-courten.

Golden Ticketh hos Poppels (collabber med JWB och AIB) var väl ok, men inte riktigt så mycket som jag hoppats på.
Samarbetet med Brewski var väl inte heller något utöver det vanliga, en bra DIPA bara.
I höstas så testade jag för första gången en fatlagrad suröl frånThornbridge "Days of Creation", med stor glädje dessutom. Nu hade Bier & Co också med sig en annan i samma serie. "Love among the ruins" påminner väldigt mycket om sin företrädare, på ett bra sätt.

Fler bilder!
Funkade inte fullt så bra som jag hoppats!

Njae.....

Mycket trevlig!
Till årets festivalfavorit utnämner jag en rökig getabock med körsbär i porterform. Geflebockens Bryggeri var det första gången jag testade överhuvudtaget, så det kan delvis bero på lågt ställda förväntningar.
Årets Bästa!
Vid halvsextiden kände jag mig rätt nöjd med min eftermiddag och tog sikte på en lokal som jag tidigare under dagen scoutat så att jag skulle hitta dit efter festivalen.

Domcraft
En välmixad blandning av fatöl, ingen som jag kände något jättesug efter, men BHC från Ska funkade ändå bra!
BHC
Domcraft specialiserar sig på Gin & Tonics, en diger lista finns att välja från. Som den expert jag valde jag vilken gin (Hernö) de skulle använda och ett specifikt tillbehör (Björnbär). Det blev en riktigt god blandning!
Avgångstiden för tåget hem började närma sig och jag tänkte hinna med ett besök hos Bishops innan hemresan också.
Där möttes jag av en fullsatt Real Ale-uppsättning, alla fyra kranar var påkopplade. Mitt val föll självklart på en Stockholmare! Sju Brunnars Brown Ale från Gamla Enskede Bryggeri gillade jag starkt när jag testade den under Nöjesguidens ölmässa tidigare i år.
Ruskigt god, riktig ale!
Det var en lagom avslutning på en mycket lyckad dag i Uppsala.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar