fredag 23 februari 2018

Inför Växjö Ölfestival 2018

I år är det 5 år sedan VÖF slog upp sina festivaldörrar för första gången, jag var där då och har varit där varje år sedan dess. Jag hoppas (!?) att jag kommer att spendera några aprildagar i Växjö också i år.
Inte minst med tanke på att det planeras för en Beer Week i staden, det finns i skrivande stund inte så mycket info än att något är på gång!
Dessutom så har festivalen brett ut sig över två hela dagar, med start fredagen den trettonde (!) april klockan 17.30. På lördagen (14/4) så öppnar de redan klockan 11.30, med ett kortare avbrott mellan klockan 16-17 så kör de på fram till klockan 21.30. Lokalen är samma som tidigare Kök 11.
Biljetter finns hos Tickster.

Bland utställarna ser jag särskilt framemot nykomlingarna Benestad, The Pineridge och Tanker. Frequency Beer Works är med för första gången, men de är rätt välkända (positiv mening) hos mig.
Att Original Brands är med är också glädjande, blir väl en del folkisar där, men jag hoppas att de har med sig några av sina starka importer också. Remmarlöv ska också bli kul att träffa igen.
Många rutinerade festivalutställare återkommer till Växjö också i år, Brill, Brygghus 19, Klackabacken och Kvarnagården.
Förra året var Göteborgs Nya Bryggeri med och jag fick chans att testa några av deras öl, blir mer av den varan i år.

Lokala Trädskogens bryggeri har teasat mig med en flaskfyllningsvideo, så deras monter lär jag titta till någon gång.

Jag har bokat in festivalbesök både både fredag och lördag, jag hoppas vi ses där!

Mer festivalinfo finns på denna sida.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar