söndag 30 juli 2017

Alf firar - många dagar som ölbloggare!

Jag har i och för sig inte bloggat om öl samtliga av dessa dagar, men jag har hunnit med en hel del under dessa 48 tusen timmar.
Första inlägget las upp på eftermiddagen/kvällen tisdagen den 7 februari 2012.
Sedan dess har jag publicerat nästan 900 inlägg och drygt 230 000 sidvyer har registrerats (tack!).

Igår - lördagen den tjugonionde juli 2017 - så var det dags att fira KK (2K eller tvåtusen)  dagar!

Min vana trogen gav jag mig ut på stadens gator, som en helt vanlig ölnörd, för att både äta och dricka lagom mycket men extra gott!

Väderprognosen för lördagen tydde på hyfsat soligt och inget regn, vad passar väl då bättre än att ta en liten färjetur ut till Stockholms närmaste skärgårdsö. Det var fler än jag som tänkt liknande tankar, färjan var mer än välfylld när den ankom bryggan precis utanför öns bryggeripub.

Även puben var välbesökt denna soliga dag, men jag lyckades både beställa och få en sittplats inomhus. Körde en 4-glas flight där höjdpunktera låg i de två samarbetsölen. Archipelagose (Tempel Brygghus) och Dessert Island (Öde Bryggeri). Mycket gott, både mat och dryck.
Sen var det lagom dags att ställa mig i kön utanför och invänta returresan till Slussen. Inte fullt lika många passagerare på denna resa.

Jag hade tänkt käka något på Zum Franziskaner, men väl där var fortfarande så pass mätt efter lunchen, så jag nöjde mig med två öl.
Pickla Pils från Nynäs
Återtestade även den weissbier som verkar vara husöl på Zumen. En klart godkänd weiss från Tucher.
Stene i rörelse.....

För att få lite motion så tog jag sedan en avstickare ut till Hammarby Sjöstad och Nya Carnegiebryggeriet. Dumt att busshållplatsen hamnat så långt bort! Sommarens första besök på deras härliga uteservering genererade endast en öl, Fläderwit. Så mycket fläder och ändå så mycket öl!
Efter det började CC väsnas alltför mycket med uppvärmningen inför kvällens quiz, och jag längtade tillbaks till Franziskaner-Stene.
Väl tillbaka så hittade jag snart en lyckad mat/dryckkombination. Jag ville gärna testa huset egna akvavit, som Nils Oscar bränner speciellt för dem. Det fick bli en liten rackare till den halstrade rödingen med rökveteölsås, till den rekommenderade Stene en Veteöl.

Som skrivet - en mycket lyckad kombination, det faktum att akvaviten inte serverad iskall utan bara kall är något jag uppskatter extra.

Efterrätten blev också en lyckad kombination av fast och flytande njutning.
Rabarberpaj med vaniljsås och jordgubbe vid sidan om, och en Skebo Herrgårdsporter.

Jag hade planerat ytterligare ett pitstop på vägen hem, men jag kände mig rätt nöjd med dagens aktiviteter och åkte raka spåret hem istället.

Väl hemma plockade jag fram en Fatamorgana ur kylen och satte mig på föreniningens uteplats i kvällssvalkan.

En lagom avslutning på en lyckad jubileumsdag i det goda ölets och den läckra matens tecken.För några veckor sedan firade en sveriges äldsta/bästa (fortfarande aktiva) öblogg Ofiltrerat sitt tioårsjubileum, vi får se om jag håller på så länge (drygt fyra å kvar).


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar