tisdag 11 juli 2017

Alf besöker - Adelsö Ölfestival

Det var dags för den tredje ölfestivalen ute på Adelsö den 17 juni och jag var givetvis på plats.
Men upplevelsen var inte helt oproblematiskt, det var transportlogistiken som strulade, både inför och efter festivalen.

Jag tyckte jag var ute i god tid när jag anlände till busshållplatsen (Brommaplan), men den var redan välfylld med resenärer (många bekanta i ölkretsar). När så väl bussen dök upp (inte enligt tidtabell) så fanns det minst lika många till resenärer att plocka upp. Då bussen var rätt liten (inte dragspel) så infann sig en viss oro hos mig - skulle jag verkligen komma med denna buss!?
Väl ombord - ståplats - så ställde chauffören frågan i högtalarna "....det är väl ingen ombord på denna buss som bara skall till Drottningholm!?" (alla bussar passerar den hållplatsen), men ingen ombordvarande steg då av.
När vi sen passerade just den hållplatsen så var det något som kommit åt stopp-knappen, så bussen stannade - men ingen steg av (några försökte stiga på.....).
Det blev ståplats hela vägen ut till färjan, sen gick jag resterande väg till kohagen.


Utsikten från kohagen/festivalområdet.
Vädret var ju underbart - soligt och lagom varmt - och kohagen fylldes sakteligen upp med törstiga besökare.
Årets premiäröl för min del - hos Öde Bryggeri!
Öde Bryggeri har jag mött och testat några gånger tidigare, alltid med godkänt resultat. Men den första ölen - The Saisonaire - jag testade var väl blaskig, även om det var en folkis-saison. Jag testade ytterligare en öl (minns ej namnet nu) i deras monter senare på eftermiddagen, den var mer i linje med tidigare upplevelser av bryggeriets produkter.

I hembryggar-delen var det fullt med folk - både utställare och besökare - mest hela tiden. Många kända och välrenommerade bryggare på plats i år.
Sommarsuris 2017 NZ
Angry Short Man brewings Sommarsuris 2017 var nog min favorit i år!

Nordic Kiwi Brewery är ju stammisar på Adelsö, så även i år. Jag testade deras lager som var riktigt bra.
Känd från tidningen!
Kul också att träffa Tom från Katrineholms bästa pajbakeri, deras NZ Craft Pies är ruskigt goda.
Mince & Double Cheese Pie
Flera bekanta bryggare
Robin från Gamla Enskede
Ett kärt och efterlängtat återseende var givetvis det här paret från Bryggeri Nyckelbydal,
Göran & Maria, Nyckelbydal
deras Duett Saison Blonde var en av festivalens bästa öl enligt mig.
etikett-bild lånad från hemsidan.
Ett lika trevligt återseende var Qvarnens Brygghus som jag stötte på i Solnahallen under SM i Hembryggning 2015. Numer kör ju Robert med riktigt bryggeri, men under samma namn.
Jag testade hans Cream Stout 2015 och det var det primära skälet till att jag fastnade för hans öl. Den fanns med under Festivalen nu också, den smakade minst lika bra i år.
Ståtlig Stout
Kaffebackens Cream Stout fick min pollett för årets bästa festivalöl!

Det blev rätt mycket foton tagna men inte har jag lyckats spara allt, saknar många foton - bland annat från Frequencys/Fjäderholmarnas och Sundbybergs Köksbryggeri montrar.
Matthias hade med sig sin senaste skapelse "F**k you, I'm Millwall", men den hade ett häftigare namn än bra smak. Däremot så smakade samarbetsölen med Fjäderholmarna "Wit's the frequency, Kenneth!?" mycket bra, ytterligare en av festivalens bästa öl.
Bild lånad från Frequencys Facebook-sida.

Jag hade andra planer för sena eftermiddagen/kvällen som gjorde att jag bara köpte halvdagsbiljett i år, så framåt klockan tre så var det dags för mig att tacka för årets festival och åka vidare ut på Adelsö, med buss var det tänkt.
Men realtidsangivelserna i SLs reseplanerare var inte fullt så exakta som jag hoppats på. När jag väl gett upp hoppet om att hitta någon buss så sträckte jag upp tummen i en fåfäng förhoppning om att någon skulle ge mig skjuts i rätt riktning. Det dröjde endast 2 bilar innan en stannade, chauffören kände igen mig (och jag honom) från festivalen, där han jobbat under förmiddagen.
Han körde mig nästan hela vägen (minus 10 minuters promenad, under vilken jag blev omkörd av bussen!?) till den båtplats jag skulle till.
Därifrån blev jag upphämtad i båt av svåger-Janne och transporterad till slutdestinationen - Alholmen.
Slutet av Trains, Busses & Walks - incoming boat

Kom väl till användning!

Sötaste katten på Alholmen - Chamonieux!

Där jag spenderade ett dygn i gott sällskap med mina båda systrar med respektive och kattungen Chamonieux. Massor av god mat och dryck och härlig utsikt.
Kvällshimmel över Mälaren!

Stort tack till Adelsö Festival/bryggeri för ytterligare en suverän ölfestival, lika stort tack till alla utställare.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar