tisdag 18 juli 2017

Alf testar - Bring your own food!

Jag skrev häromdagen om en liten tobaksaffär i Helsingborg som drabbats av gatukontorets bryska arbeten i gatan utanför.
Men också i Stockholm har en av våra folkkära folkölsbutiker drabbats av störningar på grund av byggnationsarbeten.

För knappt ett år sedan öppnade Alli & Victor butiken Folk & Friends vid Norr Mälarstrand på Kungsholmen. Ett rätt hyfsat läge, även om utsikten över Riddarfjärden begränsas av bensinmack.
Begränsad utsikt!
När så vårens knoppar började brista så dök ett orosmoln upp. Fastighetsägaren skulle genomföra ett stort renoveringsprojekt, projekteringstiden är beräknad till elva (11) månader!
Tämligen omgående så försågs fasaden mot Norr Mälarstrand med byggnadsställningar, något som knappast inbjuder varken till spontanbesök eller regelbundna stammisbesök. Nu när uteserveringssäsongen är i full blom är det knappast lika inbjudande att sitta under dessa ställningar.

I ett försök att locka både nya och gamla gäster till detta mysiga ställe så kör det nu under sommaren en måndags-special (med start den 10/7-2017).
B.Y.O.F. - det översätts till "Ta med din egen mat och ät den hos oss".
Enda kravet på motprestation är att man under måltiden köper minst två öl hos dem, som måltidsdryck.

Köp en take away på ett ställe och ät den på ett annat!
Observera att detta endast är aktuellt just på måndagar!

Vad är då tjusningen i detta?
Besök, handla och ät på två olika ställen, hitta nya favoriter, blanda olika mat och dryck.

Folk & Friends serverar goda pajer från NZ Craft Pies, men det är ju rätt begränsat utbud. Då är det ju rätt kul att ändå kunna utnyttja deras goda tillgång till hantverksmässigt framställd folköl som måltidsdryck i trevlig miljö dessutom.

Jag valde att nappa på ett av de tips som F&F la upp på sin Facebook-sida, The Green Queen Organic Street Food & Bar på Norr Mälarstrand 64 (några kvarter bort från F&F, närmare Västerbron). Ett ställe som jag tittat in hos tidigare men aldrig aktivt testat.
Det faktum att de dessutom serverar ekologisk mat är ju något som tilltalar mig extra.
Flasköl hos Green Queen
Dryckesutbudet hos Green Queen är rätt ok, här finns ju dessutom starköl. Men för min del lockar F&Fs flaskkylar välfyllda med folköl.
Denna måndag valde jag en vegetarisk chiligryta (jag är inte vegetarian).

Måndagsmiddag.

Jag tog några foton av exteriören för att tydliggöra den prekära situationen.
Byggnadställning
När jag anländer vid femtiden så är det folktomt både på uteserveringen och på insidan, förutom en anställd som glatt överlämnar både nödvändiga bestick (matsked) och en servett för att jag ska kunna avnjuta med medtagna måltid.
Husets vegetariska bönchiligryta med koriander, nachos och lime-klyfta. Portionen ser lite nätt ut, men visar sig vara både mycket god och mättande.
Som första måltidsdryck väljer jag en av tre tillgängliga fatöl, South Island Pale från brittiska Saltaire Brewery. Den hade jag tidigare testat som måltidsdryck just på F&F, då på flaska. Den funkar utmärkt till den lagom heta chiligrytan.
Dryckes urval
Men jag måste ju köpa minst två öl, bläddrar igenom den välfyllda papperslistan och bestämmer mig till slut för en Saison från Beerbliotek - Sockerbruket Saison. Inte särskilt mycket saison, men välsmakande.

Ett litet tips, för den som befinner sig på Södermalm så finns en trevlig genväg - regelbunden båttrafik från och till Söder Mälarstrand (i närheten av Münchenbryggeriet) över Riddarfjärden. Båten landar ett svagt stenkast från butiken. Om du har otur så hamnar du istället vid Stadshuset, det finns nämligen två angörningspunkter på norra sidan! Givetvis går det bra att åka samma väg tillbaka, betalningsmedel är SLs access-kort.


Jag kommer att testa Bring Your Own Food-monday flera gånger, har vissa planer på att ta med mig några Dumplings nästa gång, frågan är bara - vilken folköl passar till Dumplings?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar