tisdag 11 juli 2017

Alf firar - 20-årsjubileum hos Nynäshamns Ångbryggeri

Nynäshamns Ångbryggeri var ju pionjärer inom svenska hantverksbryggerier, när det startade 1997 så såg den svenska ölbomen väldigt annorlunda ut än vad den gör idag. Rekommenderad läsning "Allt utom en Stor Stark".

För att fira sina första 20 år i branschen så bjöd (kostade drygt 400 kronor) de in till fest i två dagar hemma i bryggeriet. Jag bokade in mig till fredagen den 30 juni, första dagen.
Då tågtrafiken i Stockholms län varit minst sagt bristfällig - värre än vanligt - senaste tiden så ville jag vara ute i god tid. Nu blev det ju bussresa större delen av vägen ner, tror nästan att det gick fortare än tåget, färre hållplatser och bara lite trafikstockningar på vägen ut från Gullmarsplan.

Tyvärr vill ju inte riktigt det soliga partyvädret infinna sig denna dag. Jag hade med mig paraply, det kom aldrig till användning och tur var väl det då det blåste kraftigt! Väl på plats utanför bryggeriet - en halvtimme innan utsatt starttid så var jag inte ensam där, vi blev snabbt ett gäng på knappt tio personer, men innan klockan blev 17.00 så ringlade sig kön långt ner utmed gatan utanför.
Jubileumsglasen (sejdlar) med polett - en för mat och en öl.
Verksamheten inne på festområdet skedde i lugn och fridfull ordning (trots att det ryktades om problem med sträckkodsläsare för biljetterna). Flera välkända ölpersonligheter syntes redan cirkulera, både lokala och mer exotiska.
Exotiskt inslag!
Ganska prick på utsatt starttid så öppnades så äntligen insläppet, med fungerande sträckläsare. Jag köpte på mig ett gäng ölpoletter och gick en rekognosceringsrunda. Hittade tre stycken barer, den första innehöll några spännande gästöl, den andra hade Nynäs standardbiror, plus några specialare och givetvis jubileumsölet. Det fick bli kvällens första öl för min del.

JUBILEUM - både i dryckes- och glasform
I bryggeriets vanliga pub var det välfyllt mest hela kvällen, troligtvis beroende på det instabila och kyliga vädret.
I biljettpriset ingick förutom förvald mat (hamburgare av kött eller haloumi) också en dryckespolett. Jag valde att i ett tidigt skede investera min matpolett i en köttig burgare med klyftpotatis och saltgurka.

Som måltidsdryck blev det en Brussel Calling från Brasserie de la Senne, vars bryggare var på plats.

Förutom mat och god dryck så bjöds det även på musikalisk underhållning.
Givetvis fanns det kunnig personal på plats för att ta emot gratulationerna!
Snygg T-shirt, Andreas!


God öl fanns det gott om, mycket att välja på.
Arketyp!

Brussel Calling (innan burgaren)

Arketyp igen, min sista öl......
På verandan utanför bryggeripuben så gick det att köpa lite goda öl med tillbehör.
Bötet 2013, med ost, björnbärsmarmelad och kex

Chokladpralin med Sotholmen Extra Stout
Jag lämnade kalaset vid åtta (för att hinna med pendeltåget), som en mycket nöjd besökare. Med en ny ölsejdel som är både snygg och rätt behaglig att nyttja. Dessutom köpte jag en T-shirt!
Min senaste Öl-tischa!

Alf önskar återigen framföra sina hjärtligaste gratulationer till hela gänget och givetvis tacka för en härlig fest! 20 år till - minst!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar