onsdag 16 oktober 2013

SBWF2013 - Sammanfattning - del 5 - Master Classes & Event

Redan fredagen veckan innan festivalen startade så var jag på ett event, visserligen utan direkt koppling till. Anderson Valleys ägare och brewmaster gästade Bishops Arms Gamla Stan med sig hade de ett gäng fatöl - riktigt trevligt att testa. Sista dagarna inför SBWF2013 fortsatte på samma sätt - på måndagen efter var det lunch på Pubologi, tisdags-eventet var releaseparty för c/o Hops och på onsdagen var det 2 stycken som nästan kolliderade tidsmässigt. Bok-release av Mikrorebeller på Debaser Hornstull Strand och världspremiär för Skatkobben på Taylor & Jones with the Twist. Som tur var så tillät deras geografiska placering att jag besökte bägge och sedan ändå hann hem till tvättstugan.

Första festivaldagen så hade initialt bokat in mig på 2 stycken Master Classes (MC), men valde att boka om Brooklyn till första lördagen istället. Men klockan 20.00 så var vi ett gäng nyfikna festivalbesökare som tog plats i "Tegel" för att få en inspirerad genomgång av brittisk öl på bred skotsk dialekt av Stewart Main. Under denna MC var jag tvungen att ladda mobilbatteriet, därför togs inga bilder. Öl som testades under detta seminarium var Whistable Bay Organic Ale, Bishops Finger, IPA och Double Stout - alla från bryggeriet Shepherd Neame. Jag skrev en del om detta i ett tidigare inlägg om mitt möte med Mr Main. Dagen efter höll han hov på Bishops Arms Gamla Stan, där det bland annat serverades 4 fatöl och IPA/Double Stout på flaska.
Lördagen den 28 oktober - såvitt jag kan påminna mig första gången jag besöker festivalen på en lördag - var jag inbokad på Garret Olivers MC som skulle starta klockan 17.00. Jag var där en stund innan och blev då snart varse om vad lördagsträngsel innebär i dessa sammanhang. Framför allt var toalettköerna rätt långa och vissa hade svårt att förstå reglerna för kösystemet.

Jag stötte ihop med Mr Oliver i receptionen när han anlände och lyckades sno åt mig ett foto;

Jag hade just avslutat ett välfyllt smakprov av Brooklyns Black Ops när det var dags att ta plats i en av de större salarna på övervåningen i Hall I. Jag har lyssnat på Mr Oliver vid några tillfällen tidigare och han är onekligen vältalig och engagerad - och inte minst mycket underhållande!
Sorachi Ace
Silver Anniversary LagerThe Companion Ale

Ghost Bottle Dark Matter
Crochet Rouge Sauvignn Blanc - Nice Ghost Bottle

Black Ops - igen!
Alla sex samlade

Med hjälp av mitt press-pass lyckades jag smita in på ytterligare en MC lite senare på lördagskvällen. Andreas Fälts seminarium/provning från American Craftbeer missade jag förra året - därför var det lite extra kul att ta chansen nu.
Sixpoint Resin
Chrystal Bitter ESB fr NO-LI


Le Freak fr Green Flash

Baltic Porter fr Uncommon BreweryAtt gå på en (flera) MC under festivalen tycker jag är väldigt givande, i alla fall har alla de jag bevittnat varit det. Något jag varmt rekommenderar fler att testa.

Andra torsdagen dök det upp ytterligare ett event som jag ville hänga på, därför lämnade jag Nacka redan strax innan klockan 18.00 och gav mig återigen av till Bishops i Gamla Stan, där den "Onda Tvillingen" hade tagit över (9 fatöl). Jag fick en kort pratstund med Jeppe, helt oförberedd lyckades jag komma på två "frågor", dels om han restaurang i Brooklyn, New York - Törst - som jag läst så mycket bra saker om och önskar att jag själv kunde besöka inom en inte allt för avlägsen framtid. Han är tydligen inblandad - mer eller mindre - i det dagliga arbetet på restaurangen och gensvaret från gästerna har än så länge varit mycket positivt. Sen blev det en del snack om några av hans öl, framför allt Imperial Biscotti Break (2 olika fatversioner fanns det) som jag älskar och hans favorit (just nu) Even More Jesus;
Imperial Biscotti Break - originalet

Jeeeesuss!

Under kvällen så passade jag på att återtesta Jesus, och fick väl lov att revidera mitt första rätt negativa intryck, den är ju riktigt god - det trevliga sällskapet spelar väl i och för sig in!
Jeppe och Alf, foto taget av Galatea-Jörgen

Detta evenemang var väldigt välbesökt och stort tack till Bishops Arms Gamla Stan och Galatea som ordnade detta - och många fler - trevliga event.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar