torsdag 5 juli 2012

Köpenhamn och Malmö 2012 - del 4 - Sista dagen

Vaknade sent och kände mig fortfarande rätt seg (inte bakfull - bara seg), efter en svensk-engelsk mixfrukost såg gav jag mig ut på stan för att leta reda på systembolagets vinkällarbutik i Malmö. Hade fått klara direktioner från hotellreceptionen - inprickat på kartan till och med, men ändå så uppstod problem. När jag närmade mig platsen så kom jag på att jag faktiskt gått förbi butiken när jag var i Malmö 2010. Men trots att skylten

hängde på fasaden så hittade jag ingen ingång, är rätt säker på att butiken låg där tidigare - men uppenbarligen inte längre. Runt hörnet och en bit längre upp så låg ingången till köpcentrumet i Hansa-Huset (som omnämndes i samband med vägbeskrivningen). Väl därinnen hittade jag ganska snart också SB-butiken! Anledningen till mitt "behov" av att besöka systembolaget i Malmö var att jag ville handla några lokalproducerade produkter;
Beersons XPA, Cacao-Porter & Beersons IPA från Malmö Brygghus
Sen var det dags att packa väskan och checka ut. Hade pratat med kamrat som bor i Käglinge (förort nordöst om Malmö, utanför Oxie) om att besöka dem. Insåg för sent att att det inte funkade med SL Access i Skåne-trafiken, blev anmodad att köpa biljett ur automat på stationen. Lyckades köpa en enkelbiljett - men när jag skulle köpa returbiljett så insåg jag först att det inte gick att göra det ur denna automat. Och en närmare kontroll av min redan inköpte biljett tillkännagav att jag köpt en biljett till Kävlinge! Det är som Magnus Härenstam skaldade en gång i tiden; "Dom heter ju likadant allihopa också!" (fast då gällde det Stururp, Kastrup, Glistrup och Bedrup).
Jag tog detta som ett omen om jag någonsin kom iväg till Käglinge så skulle jag komma att missa mitt tåg hem till Stockholm och det hade jag varken tid eller lust med! Lyckades återlösa min Kävlinge-biljett (kunde ju i och för sig hälsat på af Skägghufvud och Brekeriet, men det får bli en annan gång!) och meddelade min kamrat om att det inte skulle bli något besök!
Det blev lunch på La Empanada - en mycket trevlig lunchrestaurang med väl tilltagna portioner och god mat - jag åt Seafood Mix. Det blev inga fler öl i Malmö - höll mig till alkoholfritt hela dagen!

Tåget hem till Stockholm avgick klockan 16.11 och jag var med ombord med min tunga väska!
En lyckad resa allt som allt - 12 goda öl hemsläpade som kommer avnjutas snart!

1 kommentar:

  1. Du hade varit välkommen förbi Alf, du får hojta nästa gång :)

    SvaraRadera