I måndags så testade jag Veckans Cantillon-fat på Akkurat - Cantillon Lou Pepe Pure Kriek - jag har testat det ständiga Cantillon-fatet på Akkurat tidigare (dock annan sort då) och tyckte då att den var ok. Denna rubinröda körsbärs-lambic var faktiskt mer än "bara" ok - den var riktigt smarrig! Inte alls lika sötsliskig som Timmerman Kriek som jag köpt och testat från bolaget tidigare;
Så idag var det dags att korka upp en av de flaskorna jag köpte i Köpenhamn. Jag börjar med den flaskan som jag rekommenderades som en "Nybörjar-Lambic" när jag var i butiken Barley Wine;
Snygg! |
Mort Subite Original Gueze Lambic, 4,5% abv,
37,5cl.
Bäst före; augusti 2013.
Jag har på BSF blivit varnad om att denna (troligtivis) är den sötade versionen.
Det är nog sant att denna är extrasötad, för denna är rejält sötsur - på ett inte enbart angenämt sätt. Här är körsbären utbytta mot äpplen och därför hoppades jag på lite mer syrlighet. Trots den låga alkoholhalten så känns den lite tung i den kategorin - dock inte spritig.
På pluss-sidan finns onekligen utseendet, mörk äppeljuice - bara utspädd till hälften och ett hyfsat skum som är lite kladdigt.
Till skillnad från mitt äventyr i Veteöls-världen så har dessa 2 tester ännu så länge inte skapat någon hype hos mig, jag är fortfarande rätt skeptisk till ölvärldens Champagne (jag är inte överförtjust i riktigt champagne heller.....).
Vad gäller glaset så är det ett gammalt arvegods efter morsan, har troligtvis använts som drinkglas tidigare, men jag tycker att det i form och storlek påminner lite grand om det Cantillo-glas jag drack ur på Akkurat. Det var lite för litet för att täcka flaskans hela volym, men jag tycker det var rätt behagligt att dricka ur.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar