* = Typ tapas - små grillade mackor med följande pålägg
- Kalvrostbiff, Surkål & Dijonsenap
- Laxtartar, Wasabimayo och rostade Sesamfrön
- Rödbetschevrecreme med honung och rostade pinjenötter
Framförallt den sistnämnda - krämen såg ut som glansig tjock tomatpuré - var en höjdare.
Under eftermiddagen inmundigades smakprov av följande öl.
- Stuykman Witbier - bra Wit!
- One Hot Minute - Collabbeer med Gamma Brewing, lite sträv beska men ok.
- Ravnsborg Röd - kvällens enda mindre lyckade.....
- I don't like lagers - perfekt namn, men jag gillar den ändå!
- Stjernestund Klosteröl - Snygg, ok klosteröl.
- Woulda Coulda Shoulda been an ale - skön mix av kola och karamell
- Sayonara Sucker! - kvällens höjdare för min del. Doftar mycket citrongräs, som mixas med lika mycket lime i smaken. En dimmig pissgul belgisk Pale Ale.
- Wheat Street - en amerikansk veteöl, det funkar.
- Julebryg - lite tunn, men lättdrucken
- The Concept of severe drunkeness as an artform - en dansk trippel med väl dold abv, farligt lättdrucken och mycket god.
- Cookie Monster Hot chocolate - namnet indikera kryddighet snarare än chokladens serveringstemperatur. Mycket trevlig!
Överlag klart godkänt resultat - med en ny favorit (som dock är mindre lättillgänglig under normala förutsättningar). Jag hann dessutom snacka (blandning av svensk-danska och engelska) en del om ekologisk öl med bryggaren Emil Rosendahl Jensen.
Favoriten |
Konceptet! (tror jag i alla fall) |
Bryggar-Emil (till höger i bakgrund), Kakmonster i glaset. |
Stort tack till Gullberg by Stockwine, Nörrebro Bryghus/Emil och Bishops Arms Hornsgatan - ett mycket trevligt evenemang.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar