måndag 20 april 2015

Med fokus på ekologisk öl - ECOday 2015 - drick en eko-öl!Fredagen den 29 maj 2015 så är det den internationella EKO-dagen (ECOday) och vad passar väl bättre än att dricka en/flera ekologiska öl just denna dag.

På systembolaget finns nu sammanlagt 98 stycken ekologiska öl listade, många av dem i beställningssortimentet - så var ute i god tid. Våga testa något nytt eller åtminstone något som du druckit tidigare.

Själv hoppas jag hinna få en leverans av ekologisk öl från engelska Samuel Smith (via Skandinaviska Dryckeshuset AB) innan dess, Organic Raspberry och Organic Chocolate Stout. Den förstnämnda är tidigare otestad medans den sistnämnda är något av en favorit. Dessutom har jag lagt en privatimport-beställning på 2 flaskor av Kili Wit från Logsdon Farmhous Ales (via Craftbeer.se), ett amerikanskt bryggeri som kör 100% organic.

För mer info om dagen som helhet - besök hemsidan eller kolla upp dem på Facebook.

OBS! Givetvis finns det flera sätt att hedra denna dag, det finns många (drygt 1100) ekologiska produkter i systembolagets katalog. Givetvis finns det också icke alkoholhaltiga alternativ som går bra att förtära - besök livsmedelsbutiken, köp god ekologisk mat, frukt och grönt och gör det till en rejäl EKO-fest!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar