söndag 5 april 2015

Alf Testar Whisky-glaset Rock!

Då var det dags att testa glas igen, ett whisky-glas som heter ROCK.

Bild lånad fr Sejdelshoppen.se. 
Jag brukar undvika cylinderformade whisky-glas men fastnade ändå för detta, för det är ruskigt snyggt. Men frågan är hur funktionsduglighet och ändamålsenligt det är för mina behov?
Anledningen till min skeptism ligger i min förutfattade mening att denna form (runda & flatbottnade) på glaset generellt använd av folk som dricker sin whisky/whiskey "on the rocks" - något som ju också namnet på just detta specifika glas skulle kunna antyda. Men detta glas är ju bara runt i ena ändan - i botten blir fyrkantigt med lätt insjunkna kanter, något gör glaset greppvänligt. Men flatbottnat är det ändå.

Egen bild - än så länge tomt ROCK-glas.
Jag har testat det med 4 olika sorter vid 3 olika tillfällen, varav ett paralelltest mot 2 andra glas. De whiskys som jag använt är Glenmorangie Original, Glen Moray 16 yo, Benromach Organic och Drambuie.
Alla utom den sistnämnda är single malts, Drambuie är en whisky-likör som dels druckit ren ur Rock men också som en Rusty Nail (50/50 med Glen Moray). Jag har som regel aldrig is i min whisky, inte heller under dessa test.

Ekologisk
Jag blir mycket positivt överraskad av Rocks funktionalitet, det förstärker på intet sätt smakupplevelsen och förlorar i paralelltestet - mot Riedel- och Glenncairne-glasen, men med äran väl i behåll. 
Ett glas som jag lär använda igen.

SPECIFIKATIONER; 
Vikt 360gr (enligt min köksvåg), 300gr är den officiella vikten.
Höjd 10cm0
Diameter 8cm
Maxvolym 25cl

Detta glas var ett varuprov från gänget på Sejdelshoppen.

http://www.sejdelshoppen.se/whiskyglas/rock/487/
Idag söndagen den 5 april så kör sejdelshopen en kampanj med Pilsner Urquell-prylar och Spiegelau-glas - ange koden PU15 när du beställer så får du 15% rabatt på ditt köp.

snyggt glas!
Edit - inlägget har redigerats i efterhand, stavfel korrigerats och bilder omplacerats och försetts med bildtext.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar