onsdag 17 september 2014

Med fokus på ekologisk öl - resultat av poll

För ett tag sedan la jag upp en Poll här på bloggen. Frågan gällde huruvida ni - läsare - någonsin hade köpt någon ekologisk öl på systembolaget. Förutom mitt svar så har ytterligare 12 svar inkommit.
  • Elva stycken (84%) har svarat "Ja, ibland (köper jag ekologisk öl)". 
  • Två stycken har svarat "Nej". 
Övriga svarsalternativ var "Ja, regelbundet" och "Vet ej".

Stort tack till er som deltog i min lilla poll, möjlighet finns fortfarande att besvara den lite mer utförliga frågeställningen som som jag ställde i ett tidigare inlägg.

  1. Har du någonsin köpt ekologisk öl på systembolaget?
  2. Om du svarade ja på fråga 1 - Varför? Vad skulle kunna få dig att i större utsträckning köpa ekologisk öl.
  3. Om du svarade nej på fråga 1 - Varför inte? Vad skulle kunna få dig att köpa ekologisk öl? Har du någonsin druckit en ekologisk öl?
  4. Köper du några andra alkoholhaltiga drycker som är ekologiska?
Själv köper jag allt oftare ekologisk öl på systembolaget (och där jag kan hitta det). Dels för att jag tror att ekologisk produktion är bättre för miljön och för mig som öldrickare - även om jag inte hittat några bevis på att rester av bekämpningsmedel funnits i konventionellt producerad öl - än! Men också för att den ekologiska ölen överlag har blivit så mycket "bättre".
I början när köpte ekologisk öl så var de allt som oftast rätt tunna - doft, smak och kropp. Nu dyker det upp nya ekologiska öl som har mycket av alla dessa karaktärsdrag. Från när och fjärran, allt fler producenter och importörer inser att det kan finnas en marknad också för ekologisk öl.

Jag tror - och hoppas - att marknadsandelen för ekologisk öl ska öka minst lika mycket som den gjort för ekologiskt vin - kanske i slutändan till och med motsvara andra ekologiska livsmedel (utan alkohol).

Till er läsare - har ni några bra tips, idéer, funderingar och/eller frågor gällande ekologisk öl, maila gärna mig på  - Alf_Tycker_Om_Ol@ownit.nu


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar