tisdag 2 september 2014

Burktest

Del av måndagens "Beer-haul" - 4 Spitfire-burkar!

Häromdagen skrev jag om jag om Spitfire, återkomsten och den nya förpackningen. I måndags var det äntligen dags, köpte 4 burkar som las in i kylen hemma i avvaktan på kvällens testkörning.
Parollen "Bottle of Brittain" är nu mer ironisk på burken (och glaset), men burkens design är ren och snygg, även om jag gärna skulle ha sett ett flygplan därpå också (men det tillåter väl inte den svenska etikett-censuren!).


Mitt nästan nya Spitfire-glas var givetvis ordentligt rengjort och förberett inför testet, vädergudarna log för säkerhets skull också med mig - det var riktigt mysigt att sitta ute och dricka öl!
Vätskan ser precis ut som den gör när den serveras ut flaska och fat, burkens innehåll (440ml) fyller mitt pintglas perfekt med en lätt snövit skumkrona. Det är en snygg öl.
Också doft och smak är som de ska - då jag lyckats få den lagom tempererad. Kall brukar den bli rätt metallisk. Nu finns bara den vanliga brittiska bittern, lite kola-aktig maltighet blandas med en anings frukt och en nypa kryddpeppar.
Snygg öl i snyggt glas från snygg burk
Till sista droppen
Det är inte en öl som slår på stora trumman, knappt ens den lilla - men det är inte bara av sentimentala skäl jag känner glädje över dess återkomst.
I glädjeruset efter denna sittning så gav jag den 3.5 av 5 när jag tickade den på Untappd, en mer rimlig betygsnivå ligger nog runt 2.5-3.

Den finns nu i systembolagets tillsvidare-sortiment med artikelnummer 1635 och kostar 15,40 kronor (35 kronor/liter) + 1 krona i pant.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar