onsdag 17 oktober 2018

Var Untappd-tickar Alf oftast?


Untappd är en smidig app med många medlemmar. Jag har varit medlem (Alf Tycker Om Öl) sedan slutet av 2012, sedan dess har jag registrerat drygt 4100 öl, varav drygt 2500 blev listade som "unika" i samband med ticken. Detta har genererat knappt 1600 badges och jag har samlat på mig 195 vänner/följare (inte alla som jag träffat i verkligheten).
Den enskilda öl som jag tickat oftast är Jaipur från Thornbridge Brewing, 27 gånger totalt, närmast efter följer Mazarin/Maz och NOA pecan mudcake, bägge från Omnipollo.

Jag tickar inte alla öl jag någonsin dricker, ibland efterblafar (registrering en/flera dag/ar efter konsumtion) jag, nu för tiden nästan uteslutande öl som varit lite mer speciella.
Jag skriver på engelska, och försöker alltid skriva något vettigt. Sätta sifferbetyg och bifogar ofta ett foto.
Numer behöver jag inte skriva ut alla uppgifter som jag gjorde i början, appen har uppdaterats under fjolåret. Flera uppgifter som kan klickas i direkt (serveringstyp, smaker, inköpsställe).

Det har alltid funnits möjlighet att checka in var någonstans man dricker ölen, och jag gick in och kollade min lista och hittade följande venues på min topp 10-lista över antalet registrerade besök.
  1. Hemma där jag bor, där har jag tickat drygt 1100 öl.
  2. BrewDog Kungsholmen 355 st (mer sällan numer)
  3. Flyings Scotsman Inn 190 st
  4. SBWF 186 st (men här finns inloggningar separat för vissa å)
  5. Pressklubben 156 st
  6. Akkurat 146 st
  7. Oliver Twist 134 st
  8. Omnipollos Hatt 109 st
  9. Bishops Arms Hornstull 71 st (senaste tillskottet i Bishops-familjen i Stockholm)
  10. Xarcuteria 56 st (mitt lokala lilla tapas-ställe)

Längre ner på listan så dyker de första ställena utanför Stockholm upp. Växjö Ölfestival leder den ligan på respektabla 40 ticks (under fem års tid), medans Uppsala Beer & Whisky står kvar på 14. Nya Mikkeller Bar (Brahegatan) har genererat hela 29 ticks sen de återuppstod. Nya Carnegie har också genererat nästan lika många ticks 28, Zum Franziskaner som står på 22 nu.

Jag är lite hemkär, det avspeglas tydligt i denna lista. Vilket i sig är motsägelsefullt, då appens motto är "Drink socially", så sitter jag ensammen hemma och dricker öl...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar