torsdag 5 oktober 2017

Halloween Mash! Bryggerifestival på NCB i slutet av oktober

Flaggparad under juni-festivalen (eget foto)

I början av juni i år så dök det upp en ny ölfestival i Stockholm, väldigt fokuserad på lokala bryggerier med vissa internationella inslag (Beavertown, Basqueland och de Molen). Redan då ryktades om att Stockholm Brewers Festival också skulle köra en höstfestival, och så blir det nu.
Festivalen går av stapeln den 28 oktober, inga förköpsbiljetter eller inträdesavgift.
Festivalen flyttar in hos Nya Carnegiebryggeriet, med sig har de bryggerierna PKLK, Stockholm Brewing Co, Nordic Kiwi Brewers och Brewing Költur.

Höstfestivalen har ett tydligt Halloween-tema, som också kommer påverka utbudet av öl. De fem bryggerierna har bryggt var sin festivalöl inspirerad av amerikanska pumpaöl, men råvaran härstammar från Öland, närmare bestämt i Löttorp. Där jordbrukaren Albin Helgesson odlar sina storvuxna pumpor, årets största som deltog vid den traditionella skördefesten på Öland här om veckan, vägde in på 300kg.
Albin Helgesson, pumpaodlare (foto från press-info)

De pumpor som använts i produktionen av årets fem festivalöl har vägt i lite mindre, mellan 100 till 275kg (totalt 800kg)! Pumpaskalen används också under själva festivalen som behållare för drycken och om jag förstår arrangörens beskrivning rätt så serveras de i självrunnen form.

Förutom öl så arrangeras även Pumpa-gröpningstävling, bästa Halloween-kostym, musik och specialmeny.

För mer och uppdaterad info så hänvisar jag till evenemangets Facebook-sida.

För egen del så är mitt deltagande i detta evenemang långt ifrån spikat, då jag är rätt måttligt förtjust i pumpaöl i allmänhet och halloween-fester i synnerhet.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar