onsdag 24 maj 2017

Alf testar - Garderobstömning 2017, del 3

Troligtvis sista delen, i alla fall på ett tag. Lördagen började med ett besök på systembolaget, det hade dykt upp lite spännande nyheter dagen innan. Två av dessa testades under dagen;
Dugges/Stillwater Mango*3 och Cuvee Dry Hopping från Dupont.


Men detta inlägg ska ju handla om gammal öl och för att kompensera förmiddagens snedsteg så plockade jag fram en fornnordisk öl från 2013.
Receptet bygger på arkeologiska fynd gjorda i Danmark, bryggdes hos Nynäshamns Ångbryggeri i samarbete med Dogfish Head. En klart positiv upplevelse, fortfarande ingen jättehöjdare, men den har bra tryck i smakerna än, mycket russin.

Emil Lindén var tidigare en av mina favoritbryggare, då jobbade han hos Sigtuna Brygghus (numer Ängöl tror jag) och bryggde flera spännande profilstarka öl. Denna Imperial Bourbon Stout var väl aldrig någon favorit hos mig.
Den har inte försämrats av lagringen, men inte heller förbättrats.
Monk's har ju en långe serie av Blend no., jag köpte no.1 Uniqum för länge sen, gillade den inte alls då och sparade därför 2 flaskor i hopp om att lagring skulle förbättra den. Innehåller en mix av deras egna Victoria Stout, Bourbon County Stout från Gooes Island och Mackmyra Whiskey.

Den har lugnat ner sig lite i spritigheten, fått lite rundare hörn och blivit ett småtrevlig öl.

Avslutar min Garderobstömning med en Imperial Russian Stout 2012 från Stone. Deras Barley Wine hade ju vuxit upp och blivit en ruskigt bra öl efter fem år, hur klarade denna samma hantering?


Jo då, Stone-bira klarar garderobsvistelse bra, ruskigt bra till och med. Denna gillade jag färsk, men nu med fem år i flaskan så har den utvecklats mycket positivt! Jag är nästa euforisk när jag mixar den med en skvätt Woodford Reserve Bourbon.


Överlag har mina lagrade flaskor stått sig väl, trots en rätt så okontrollerad lagringsmiljö utan garanterat låg temperatur.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar