tisdag 23 maj 2017

Alf testar - Garderobstömning 2017, del 2

Efter torsdagens hyfsat lyckade test av en 5 år gammal Old Ruffian från Great Divide så var det under fredagen dags att testa en annan Barley Wine från samma produktionsår - 2012.

Denna testades på lördagskvällen

Old Guardian från Stone Brewing har aldrig lyckats hota Bigfoot om topp-placeringen bland mina BW-favoriter, men visst är den bra redan färsk. Fem år brukar vara lagom lagringsperiod för starka Barley Wines.
Kapsyl-demon!

Detta är nog ett av mina mest lyckade lagringsprojekt, denna femåring är suverän!
Snygg kapsyl har den också!
En fullskalig Barley wine, med allt det positiva som kan åstadkommas via lagring har här gjort det, humleattacken är lite mjukare och boozigheten likaså.

Tidigare under eftermiddagen avnjöts denna oljesvarta åldring utomhus i solskenet.
Flaskan härstammar troligtvis från debutåret 2013, Hypnopompa bryggdes för Omnipollo hos Browerij de Molen och därför använde jag mig av ett av mina favoritglas med deras kvarnlogga på.
Under kapsylen!


Glaset är både snyggt, gott att använda och har minst en detalj som skapar roliga fotografiska vinklar.
Genom bubblan i glasfoten


Here's looking at you handsome!

Kvarnen!


Hur är det då att dricka en fyra år gammal Hypnopompa? Njae, visst funkar det, den smakar inte illa men den har inte heller vidareutvecklats utan snarare tappat en hel del vanilj.

I nästa del av denna inläggsserie återtestar jag bland annat en svensk-amerikansk öl som bryggdes 2013 på ett fornnordiskt recept.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar