Nyss återkommen från Landskrona så mellanlandade jag på hotellrummet för att pilla lite grand på den recension jag skulle skriva om konserten på Folk & Rock kvällen innan. Fick ihop nästan hela texten innan jag insåg att att det var dags att styra kosan norrut, mot chokladfabriken på Bergsgatan.
Jag anlände trots vissa smärre irrfärder i god tid innan de skulle öppna (klockan 16.00), men tog några foton av exteriören, plus ett foto genom fönstret.
Mysig inredning - genom fönstret. |
I en annan del närmare baren står ytterligare 6 stycken tankar, som är direktkopplade ut till barens tapp-kranar med Malmö Brewing-märkning.
Som jag skrev igår så är det flesta bryggerier rätt lika varandra i grunden, men här ger den klassiska fabrikslokalen en liknande känsla som jag får i kyrkan i Sundbyberg.
Alkoholfritt en trappa upp! |
Och även det finns en sådan också i Sumpan, så har Anders här satsat på en bryggeripub utöver det vanliga. I tre våningsplan kan Taproom härbärgera drygt 200 personer vid ett och samma tillfälle. Lägg därtill ett litet (max 30 personer) provningsrum, där företag och större grupper (minst 10 personer) kan boka in sig för en provning och genomgång av bryggeriets verksamhet.
Efter rundturen - som även innehöll en titt bakom kulisserna precis bakom baren, där finflaskor och fatölen står svalt och skönt - var det dags att smaka av innehållet i några av kranarna.
Fick bli en flight med fem stycken lokalproducerade (i dubbel bemärkelse) öl från Malmö Brewing.
En flight - 5 av husets egna! |
Flightens innehållsförteckning |
När jag höll på att avsluta flighten så plockade Anders in en Shady Stout åt mig, nothin' shady 'bout that one!
Översiktsbild av baren |
Medans jag satt och surrade med Anders och Li så dök det upp några infödda stammisar upp vid vårat bord, jag fick direkt bra kontakt med mina blivande untappd-kamrater - bröderna Hall. Som lovade att visa vägen till Diket, dit jag tänkt mig när besöket på Taproom var avklarat.
Middag var dock fastställt att jag skulle inmundiga i denna lokal, hade kikat in mig på deras Köttfärslimpa, ett val jag inte skulle ångra
Bra limpa och suveräna tillbehör, framför allt riset!
Som måltidsdryck blev jag rekommenderad att testa husets Donkey's makes pies, en klart godkänd kombination och i sig en mycket god öl!
Pajbakande åsnor! |
När jag väl var färdig med både mat och dryck så hade Hall-bröderna redan gett sig av, men min värd Anders visade mig den rätta vägen till Beer Ditch, som bland annat gick via Möllevångstorget.
Förutom att jag hade hört bra saker om denna bar, så fanns det minst ytterligare ett skäl till varför jag ville besöka Beer Ditch. Jag snackade nämligen en hel del med en av ägarna för några år sedan när han jobbade i Elixir Wines monter under Stockholm Beer, framför allt under den nattliga bussresan från Nacka till Slussen.
Väl inne lokalen, där bröderna Hall redan residerade, så dök det upp en untappd-tick-markering av Thorsten, han satt tydligen och ölade på Man In The Moon - i Stockholm!?
Men jag kunde ändå avnjuta några bra öl i baren, bland annat en ny lokalfavorit - Sibbarps, deras Rye IPA var en mycket angenäm första bekantskap.
Rye IPA med sällskapet i bakgrunden. |
På vägen tillbaka söderut tillbaka mot hotellet så blev det återbesök på BrewDog Bar, premiärbesök på Paddy's (ytterligare en öl från Sibbarps) och avslutning på Bishops Savoy med en Ten Fidy på fat!
Stort tack till Anders och Li, men även pluspoäng till bröderna Hall och de som jobbade på öldiket.
Väl inne på hotellrummet så somnade jag tämligen ovaggad, men vaknade vid tre-tiden, med halsont och rejäl nästäppa - mancold on the way! Mer om detta i nästa inlägg som kommer handla om sista dagen i Malmö (två stycken luncher, två öl, recensionsuppdatering och lång tågresa).
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar