tisdag 12 april 2016

Alf besöker UrbanSmak i Växjö

När jag vilat upp (gick igenom festivalbilder) mig några timmar efter dagens upplevelser hos KÖK 11/Växjö Ölfestival så vaknade suget efter en kvällsöl upp.

Jag har ju besökt några krogar i Växjö tidigare, men tänkte att jag skulle testa något nytt. Frågade i hotellreceptionen om de visste något bra ölkrog på stan.
De hänvisade mig till lokalkonkurrenten PM Vänner Hotell som ligger några tvärgator bort, deras takbar hade enligt uppgift en del bra öl.
Jag hade tidigare tänkt att besöka restaurangen (som är KRAV- och Michelin-märkt) för att äta en bit, men nu fick det bli ett besök i "sky-baren" (3e våningen) istället. Väl där insåg att även om det fanns några (2 stycken) intressanta öl, så var där också rätt mycket folk.
 Så jag valde att lämna stället för att söka mig till Café de Luxe (där jag varit tidigare) istället.

Men på väg dit såg jag denna skylt.


Någonstans i bakhuvudet ringde klockor - här fanns det nog hantverksöl! Jag vet att detta ställe plockade till sig en del godsaker från fjolårets utställare under VÖF2015 - Kabinet Sweden vet jag med säkerhet (även om det inte finns någon öl från Kabinet Brewery när jag nu besöker baren). Mycket riktigt visade det sig finnas gott om bra öl i denna bar UrbanSmak, och även om den var välbesökt så fick jag en central plats i baren (bredvid en "trött" hipster i sotarmössa och skägg).

De hade "bara" 5 stycken fatölskranar - varav en (New Belgium) inte var påslagen. Men på hyllan bakom baren fanns en lång rad (20-tal minst) flasköl av varierande ursprung men samtliga av (minst) god craftbeer-klass.
Bland annat hade det en av favoriterna från eftermiddagens festivalbesök - Hefenator från Bearded Rabbit fick nu återigen chansen att påvisa sin duglighet.
Mycket god! (i Sigtuna-glas.......)

i bryggeri-glas!

Jag avslutade detta korta kvällsbesök med ytterligare en öl som fanns tillgänglig under festivalen - Dugges Father Yod (som jag inte testade hos KÖK 11). Då kände jag mig rätt nöjd och sa adjö till personalen (och den numer sovande hipstern) för att söka mig tillbaka till hotellet.

UrbanSmak imponerar framför allt genom sitt starka ölutbud, miljön är väl ok - även om barpallarna är extremt obekväma. Bra personal och central läge (lite mörk sidogata - Västergatan 6, vet man inte att den ligger där är det lätt att missa) - jag lär definitivt återkomma nästa gång jag är i stan.

2 kommentarer:

  1. Det nyöppnade The chapter house i korsningen Storgatan/Klostergatan kan kanske oxå vara ett alternativ med över 200 ölsorter

    SvaraRadera