torsdag 20 juni 2013

Äntligen - en svensk ÖL-tidning!

En ny papperstidning!? Känns lite konstigt i dessa dagar där så mycket publiceras i elektroniskt format. Men visst finns det en marknad för ett renodlad öltidning på svenska - den svenska ölmarknaden växer ju så det knakar.
Bakom tidningen står ölexperten Pelle Stridh, som ju redan har en imponerande cv - Allt Om Öl (blogg och festival), restaurangen Södra Station (före detta Cafe Sylvia) i Eskilstuna, initiativtagare till och ordförande i Skandinaviska Ölskribenters förening (SÖF).

– Ett renodlat ölmagasin har saknats i tidningshyllorna trots att intresset för öl ökat explosionsartat de senaste åren. Det är hög tid att öl får det utrymme som det förtjänar, säger Pelle Stridh.

Det första numret skickas ut till prenumeranterna första veckan i juli och bör rimligtvis nå tidningsdiskarna inte allt för långt därefter. Jag bokade tidigt in mig på en årsprenumeration (4 nummer) och ser framemot många intressanta artiklar, första numret innehåller artiklar skrivna av bland andra Johan Lenner (Portersteken) och Jens Skrubbe (skrubbe.com/Pressklubben). Jag tror mig veta att en intervju med Stefan Gustavsson - Mohawk Brewing - kommer att vara med i första numret.

Länkar för ytterligare info;
På Facebook
Hemsida

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar