torsdag 16 april 2015

Sveriges ÖL-huvudstad 2015 - Göteborg!

Jag utnämnde ju Göteborg till Årets svenska öl-stad 2014, men det verkar de - göteborgarna - inte nöja sig med. I år storsatsar det göteborgska ölkollektivet med den första svenska "Beer Week".  Logiskt nog kallas den gbgbeerweek.
Med start imorgon fredagen den 17/4 så händer det massor av grejer i lilla London, det ena eventet bättre än det andra. Bland annat så vet jag att Dugges firar jubileum - vilket säkerligen bör generera en del kul och bra öl.
Och i slutet av nästa vecka - den 24/4 - så krokar ölveckan ihop med En Öl- & Whiskymässa i Göteborg.

Kommer ni att kunna läsa något om mina äventyr under veckan och mässan? Nej, tyvärr blir det ingen resa för min del, inte i april i alla fall (förhoppningsvis i sommar).

Vad gör vi då i Stockholm för att möta upp detta hot mot vår suveränitet? Visst en och annan rolig pub/krog/restaurang öppnas ju med jämna mellanrum, det ryktas om att det kan bli en beerweek också inför SBWF2015. Och under 2016 kommer det dessutom bli en VÅR-festival ute i Nacka. Så visst händer det saker också här, men just nu känns det som jag bor för långt österut för att fullt ut kunna avnjuta det mesta av det bästa.

1 kommentar:

  1. Kan inte annat än hålla med. Dessutom gör bryggerierna runt Göteborg betydligt bättre öl än Stockholmsbryggerierna.

    SvaraRadera