måndag 13 april 2015

OMNIPOLLOS HATT - äntligen!


Det var en smygöppning för särskilt inbjudna redan som i fredags (10/4), i lördags var den välbesökta (kö ner till Götgatan minst) officiella premiären och i söndags kväll (strax efter 20.00) var det dags för mitt premiärbesök.
Vad jag förstått (av text- och bildmaterial från FB och blogg) så var det rätt mycket folk redan som i fredags och i lördags var det smockfullt. Men nu när jag smiter in så är det rätt lagom med folk i baren (ett sällskap från BrewDog Bar lämnade baren just som jag anlände). Några kända ansikten - bland andra Menno Olivier från Browerij de Molen. Efter en stund dök även Henok Fentie upp.

Lokalen är öppen med god insyn i den stora vedeldade pussmuns-ugnen. Inredningen i övrigt är rätt sparsam men jag gillar bardisken i kork. Däremot vet jag inte vad jag ska tycka om takbelysningen (inte för att det är mörkt....).
10 stycken fatölskranar finns, flasköl fick jag ingen uppfattning om de har - utöver Ginger Ale och alkoholfritt.

Jag testade bara 2 öl denna sena kväll - Life is a Peach och Pecan Mudcake Imperial Stout, och jag gillar bägge (no surprice!). Glasen är rätt simpla men med den snygga loggan på så är det ändå ok, men jag skulle gärna se andra ölglas alternativ än 20- respektive 30cl glas typ shaker. Skymtade något som liknade vinglas bakom bardisken, det skulle nog kunna funka till de mer kraftfulla ölen - även om min kladdkaka (11%) funkade överraskande väl i det vanligt glaset.

Jag lär återkomma, mer eller mindre regelbundet - mitt första besök skedde efter ett rätt hektiskt festivaldygn (dessutom oplanerad övernattning) i Växjö och en 6 timmar lång bussresa till Centralstationen och därifrån direkt till Hökens Gata 3.....

Dubbla fullmånar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar