Rökig Whisky Malt och Brettanomyces, kolsyrad genom flaskjäsning (”Bottleconditioned”) - det blir en svensk rököl som heter duga - egentligen heter den Roken, men det vet ni ju redan.
BRYGGERI; Brekeriet
ÖL; Roken
TYP; Rököl
TYP; Rököl
NATIONALITET; Svensk
BATCH;
BÄST FÖRE; 14-09-15
IBU; medel
ALKOHOL; 7%
FÖRPACKNING; Flaska
ALKOHOL; 7%
FÖRPACKNING; Flaska
VOLYM; 33cl
PRIS; 50,00 (151,50
kronor/liter)
INKÖPSSTÄLLE; Systembolaget, LBS,
Kungsholms Torg
TESTDATUM; 2012-12-15
(8 av 10)
(4 av 5)
SMAK Påminner mig om den gamla
slitna läderjackan som farsans morbror ofta gick omkring klädd i, ute på
landet. Jordbruksdofter som hör ladugården till, blandat med lite syrlig frukt –
får det verkligen förekomma i en rököl? Det tycker jag definitivt i detta fall!
(8 av 10)
MUNKÄNSLA Sammetsmjuka bubblor och en mjukintensiv beska, en
skön charkuteri-känsla hänger sig kvar ett bra tag efter avslutad flaska!
(4 av 5)
SAMMANFATTNING Jag är inte någon stor
älskare av klassisk rauchbier, jag har i och för sig inte druckit allt för
många och vill därför inte såga hela typen rakt av. Men Roken är tveklöst den
godaste i denna kategori – av de som jag testat. Inte alls lika aggressiv som
jag har uppfattat de tidigare ölen. Skulle önska att prislappen var något lägre, men jag får vad jag betalar för!
(16 av 20)
GENOMSNITTSBETYG; 40 av 50
(4 av 5)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar