fredag 14 december 2012

RECENSION #64 - Thornbridge Jaipur IPADags att återigen recensera en öl som jag förälskade mig i på SBWf2012. Jag har sedan dess druckit den några tillfällen på fat – på Flying Scotsman Inn. 
Men nu har jag fått tag på några flaskor och den övergången är ju inte alltid lätt att göra.

BRYGGERI; Thornbridge
ÖL; Jaipur
TYP; IPA
NATIONALITET; Engelsk
BATCH;
BÄST FÖRE; 22-04-13
IBU; (medel-hög)
ALKOHOL; 5.9%
FÖRPACKNING; Flaska 
VOLYM; 50cl
PRIS; 36,90 (73,80 kronor/liter)
INKÖPSSTÄLLE; Systembolaget, Privatimport, Passagen
TESTDATUM; 2012-12-14

GLAS; Riedel 50cl, funkar bra, lite bättre än det pint-glas som jag använde till min första flaska.

DOFT En lite spetsig humlig citrus fyller mina doftorgan, blandas väl med lagom dos av tropisk frukt.
(8 av 10)

UTSEENDE Den lätt dimmiga vätskan är guldgul  och skummet snövitt. Kolsyrebubblornas idoga färd från glasbottnen upp mot ytan tillför en fin skönhetsupplevelse. Skummet är bräckligt och snabbt försvinnande, till en tunn hinna över ytan.
(4 av 5)

SMAK En härlig blandning av engelsk bitter, amerikansk IPA och exotiska frukter, denna mix gör i alla fall mig väldigt lycklig. Den typiskt brittiskt låga alkoholhalten gör ingenting, det finns så mycket andra godsaker i denna så varför oroa sig över pocenten!
(9 av 10)

MUNKÄNSLA Inte en ”jättestor” öl, men den lämnar ett mycket behagligt intryck i min munhåla. Lagom doser av kolsyra och en rätt rejäl beska hinner med en hel del och lämnar kvar en skön eftersmak – inte så länge men tillräckligt.
(4 av 5)

SAMMANFATTNING Denna guldklimp kommer i standardsortimentet på systembolaget i april 2013. Jag lär köpa den då, men risken är att jag lär behöva beställa hem en låda (12 flaskor) för egen räkning – de 4 flaskor som jag nu bokade räcker inte länge! Den står sig förvånansvärt väl mot sin Fat-broder – dock inte hela vägen. Ser ni denna på fat – RING MIG!
(17 av 20)


GENOMSNITTSBETYG; 42 av 50
(4,2 av 5)

2 kommentarer:

 1. inte hunnit kolla själv men enligt deras sida ska 3 små rum i Göteborg ha den på fat!

  http://3smarum.se/ol-pa-fat/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipset, Tork! Jag var på Flying Scotsman Inn tidigare idag - där fanns den också på fat (jag drack den dock inte idag!) och det är lite "Closer to home"!

   Radera