onsdag 2 januari 2019

Nyårspizza på Omnipollos Hatt

Den klassiska nyårsdagspizzan har aldrig riktigt varit min tradition, men jag tänkte jag skulle testa att käka pizza på det nya årets andra dag. Onsdag är ju dessutom passande nog lillördag....

Pizza-Cam 2019-01-02 klockan 15.00.

Sommar-pizza #2, med massor av salami på, har sedan starten varit min favorit (året runt har jag för mig). Som synes så finns den inte med på menyn denna blåsiga januaridag.

Jag velar i mitt val, då jag kollar pizza-cam-fotot redan innan jag åker till Hatten. Men kommer fram till att jag nog väljer någon av de tre sista pizzorna på listan. Det faktum att alla tre innehåller ruccola är en bidragande orsak, dessutom är jag lite sugen på att testa en veganpizza. Samtidigt så är det ju #13 som påminner mest om Sommarpizzan.... Och fänkålshonung låter ju gott.....

 OBS! Bägge dessa meny-bilder är hämtade från deras hemsida, eventuella brister i det rent fototekniska är inte mitt fel! ;)


Vad ska jag då dricka till detta mästerverk? Tobias är tidigare otestad kan vara en lagom startöl som kan funka till 11 och 12, med Shelterstone IPA från Buxton som alternativ. Till 13 kör jag nog snarare en Leon eller möjligtvis en Narangi från O/O.

När jag anländer, något senare än jag hoppats, så är lokalen bara halvfull. Jag lyckas  få en sittplats och eget hörnbord.
Då jag åt en ganska rejäl lunch så valde jag till slut veganpizzan #11, och till den passar ju en fruktig session IPA.
Tobias
 Tobbe tog dock nästan slut innan maten kom.
Mycket ruccola, gott!
Jag följde min tankegång och tog en Shelterston IPA till sista trekvarten

Hur var då min första veganpizza, mitt första intryck är att Muhammaran är en matig paprikasås. Den är också det pålägget som inverkar mest på smakbilden, så pass att jag saknar till exempel fänkålen och soltorkade oliver, som bara märks av vid några få tillfällen.
Smakar det ändå bra? Självklart, måltidsdrycker får en del att bita i av den peppriga såsen, något som både Tobbe och Shelterston lyckas bra med.
Blir jag mätt? Javisst, inte fullt lika påtagligt som vid carnivore-pizza.

När jag ätit upp min middag så är lokalen välfylld (dock inte smockfull)??  jag väljer därför att avsluta mitt besök på Hatten med en Narangi, som inte framkallar något glädjetjut från mig. Jag vet att jag testat den (på flaska) även då utan större framgång. En ok öl, inte mer.
Narangi

Jag äter mer än gärna pizza hos Omnipollos Hatt, problemet ligger i det begränsade utrymmet som gör det svårt att bekvämt intaga deras säregna och välgjorda pizzor.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar