måndag 15 januari 2018

Alf testar - ny folksuris från Brekeriet, hos Folk & Friends

Trots att det var "release" för ölet Field Trip i lördags eftermiddag så fanns det ett drygt trettital tickningar registrerade på Untappd redan innan första glaset tappades upp från fatet hos Folk & Friends Kungsholmen (måste lägga till vilken numer, då det snart ska öppnas en till F&F, på Södermalm).
From Skåne With Love!

Jag var inte på plats redan då utan dök upp först någon halvtimme senare, rätt lagom mycket folk i lokalen då. Bland andra Brekeriets lillebror André Ek och Andreas Jaeger från Brill & Co. Något senare dök även Untappd-bekanta Ann-Louise och Roger upp. Lite besviken över att jag missade Lars och An från Belgodeli, som dök upp efter det att jag lämnat lokalen.

Victor jobbar hårt bakom baren.

Jag började med att testa lördagens färskaste release-öl, Field Trip.
Den är registrerad som en Berlinerweisse på Untappd, en ölstil som historiskt sätt har passat mig mindre bra. Men precis som julölen Lusse Lelle så överraskar denna bw mig väldigt positivt.
Jag testade min sista flaska av Lusse Lelle kvällen innan och då hade den redan tappat en del intensitet i saffransdoften, smakmässigt var den minst lika bra som tidigare.

I Field Trip har bröderna Ek använt passionsfrukt som huvudingrediens, något som inte luktar lika intensivt men smakintensiteten är nästintill explosiv, givetvis i positiv bemärkelse. En lagom syrlighet passar mina smaklökar alldeles utmärkt, en rakt igenom väldigt lyckad folksuris!
Skål på dig, André, bra jobbat!

Testade även Brekeriets Picnic Sour Ale, men den hamnade djup i bakvattnet efter utflykten, en bra folkis i den bästa av världar, men inte riktigt samma klass här.

Köpte med mig två flaskor hem för flasktest i lugn hemmiljö, kanske blir en mer djuplodande recension på den i framtiden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar