fredag 12 januari 2018

Alf listar - fjolårets bästa nya ölhändelser

Det dök upp en hel del nya öl, evenemang och krogar under året, alla har inte varit ens bra men några har fastnat i mitt ölfiskenät. Jag har försökt att kort sammanfatta 2017, med några av höjdpunkterna.

Nya öl från betrodda producenter;
Brekeriet Rhubarbe och Lusse Lelle, ekologiska och väldigt speciella. Funkade inte för alla, jag älskar bägge två.
Brouwerij de Molen Not For Sale Ale Craft Lager - mitt favoritprojekt i ölbranschen fick ny stil och ny producent. Skummar en hel del, men smakar som en bra hantverkslager.
Dugges/Stillwater Mango Mango Mango - förälskade mig i denna mango-bomb i Växjö. Har tyvärr inte druckit den så ofta sedan dess.
Frequency Beer Works Stockholm Style IPA 08 - ett "nytt" bryggeri, men gamla betrodda medarbetare och en lyckad start.
Fullers Past Masters 1905 Burton Ale - en gammal öl i ny tappning. Jag har väl varit rätt återhållsam i mitt omdöme om de tidigare PM-ölen jag testat, men denna föll mig mycket väl på läppen.
Evil Twin (Poppels) Imperial Biscotti Break - dök ju upp på burk (var det 2016 kanske) men sen lagom till Nöjesguidens festival så stod Jeppe där i Poppel-montern och krängde denna härliga gamla favorit.

En helt ny bekantskap dök upp under SBWF2017.
Pax Brygghus Pax Dexter Ingefära Lime Saison - det var kärlek vid första smakprovet och Pax fortsätter att imponerar.

Några "nya" ölställen dök upp under 2017.
Mikkeller Bar Stockholm - efterlängtad comeback som också fungerade i verkligheten.
Zum Franziskarner - ny ägare i samma lokal, Stene lockar både nya och gamla gäster till Zumen. (OBS Stängt på grund av renovering under januari 2018, planerad återöppning är den 24/1-2018).
Frequency Taproom - bakfickan på Bierhaus, där huserar Frequency. Inte bästa stället, men en skön cross-over-bar.
Uppsalas nya pubar - när jag körde min runda (under kulturnatten) så hann jag med att besöka 4 nya ställen, sedan dess har ytterligare minst ett ställe slagit upp sina dörrar.

Lite roliga nya event;
Stockholm Brewers Festival Katarina Kegger - mycket väl genomfört och bra utställare. Körde även en Halloween-fest på NCB (som jag inte besökte).
Nynäshamns Ångbryggeris 20-årsfest - jag var givetvis där, ett av regionens bästa bryggerier. De förtjänade bättre väder men det blev mycket skoj ändå.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar