fredag 2 september 2016

Med fokus på ekologisk öl - Sierra Nevadas nya bryggeri är miljöcertifierat

Det var ett tag sedan jag skrev någon i denna serie. Fick positiva nyheter i ett nyhetsbrev från importören Wicked Wine idag.

Kanske inte helt ekologiskt, men bra när ett av mina favoritbryggerier fortsätter att storsatsa på att minimera sin negativa miljöpåverkan i sina produktionsanläggningar.

Det är deras ny anläggning - i Mills River, North Carolina - som tilldelats Platinum, den högsta nivån av certifiering från organisationen LEED.

Bland de åtgärder som framhålls finns;

  • översyn av transportlogistik för personal - cykelparkering, eluttag för elbilar med specificerade parkeringsplatser.
  • drygt 2000 stycken solpaneler, som tillsammans med en metod för att omvandla metangas från spillvatten till enerig, genererar i genomsnitt 1 Megawatt växelström.
  • det går åt "bara" 3.5 liter vatten för att brygga 1 liter öl i denna anläggning. Dessutom tar de vara på regnvatten för att använda i lokalerna
  • bättre isolering av väggar och fönster stabiliserar temperaturen. Bra insläpp av naturligt ljus, och bra bullerisolering.
  • Fokus på återvinning och kompostering av organiskt material.

Vill du läsa mer om deras arbete med sustainability så finns ytterligare information på Sierra Nevadas hemsida.

Citat lånade från Wicked Wines Nyhetsbrev;
"Vi är hedrade av, och ödmjuka inför, denna utmärkelse," säger Ken Grossman, bryggeriets grundare. "Vi har alltid tänkt på miljön, och nu när vi byggde ett helt nytt bryggeri fick vi chansen att få med hållbarhetsperspektivet från dag ett. Vi synar hela tiden vår verksamhet, för att hitta fler saker att förbättra, stort som smått. Steg för steg skapar vi något vi alla kan vara väldigt stolta över."

LEED är ett internationellt system som används för att utvärdera design och konstruktion av byggnader och anläggningar, ur ett hållbarhetsperspektiv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar