måndag 1 februari 2016

Nöjesguidens Ölmässa 2016

I fredags - 29/1-2016 - så körde ölfestivalåret officiellt igång för min del, även om det redan kvällen innan var ett litet inför-evenemang i samma lokal. Världspremiär för The Crooked Legs (restaurangen på Nordic Light Hotel) nya "husöl" - Crooked Pale Ale från Beer Studio. Brygd specifikt för att passa deras meny - 1 öl som ska passa alla rätter på menyn!?
Inför festival-fest - Crooked PA
En rätt typisk brittisk Pale Ale sägs det, men jag tycker den är lite väl sträv i karaktären för min smak (men så åt jag ingenting till ölen....).

Har de snott loggan från Nynäs - spegelvänd visserligen
Efter att letat reda på både toalett och garderob (1 trappor ner respektive 2 trappor upp, bägge utanför själva mässområdet), så var det dags att ivrigt invänta det officiella öppnandet.
Vi väntade - trots avsaknaden av rep.....

Euro P.A. - Sthlm Brewing levererar en ny mässfavorit

Fat-versionen (som plockades bort) doftade lite "dynga" - men flaskan var klart godkänd

Högt ställda förväntningar - infriades tyvärr inte fullt ut....

Pangofeber - lysande mix av exotiska frukter!

De 2 fatölen från NKB - den till höger var en stor favorit

Tryffelsaison - #001 i Värmdös Skärgårdsprojekt, mycket god öl!

Troligtvis Mental Glory Hole från Brewski - mycket cocos i den!


Mycket positiv överraskning - Red Apple Lager från Swedish Brewing Company

Champagne Supernova - mulliNu!

Många riktigt bra ölupplevelser, några öl som överraskade och några som inte funkade lika väl som jag hoppats.

Mina 3 favoriter;
  • Euro P.A. från Sthlm Brewing Co - min andra öl under mässan. Gillar den väldigt mycket - ingen överraskning i det!
  • Skärgårdsprojekt 001 Elda Tryffelsaison från Värmdö Bryggeri - en mycket positiv överraskning, bästa ölen från Värmdö! Fick min röst som årets mäss-öl.
  • Champagne Supernova Imperial Pilsner från Nordic Kiwi Brewing - hade inte tänkt att testa den, men den slog nästan undan benen på mig.

Hur var då årets mässa? Lokalen var bättre än fjolårets - dock lite minus för garderobs- och toaplaceringen - lite off. Lösningen med ständiga byten av provarglas var ju rätt smidigt för mig som ölprovare, men jag kan tänka mig att det blir rätt mycket disk med den lösningen.
Jag var ju där endast under första passet - fredag mellan 13-17.00 - och då var det rätt lagom med folk. Misstänker att det var lite mer trängsel fredag och lördag kväll. Vad gäller besökarna under detta pass så fick jag för mig att det rätt många "äldre" människor, det unga partyfolket kom väl senare!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar