onsdag 20 januari 2016

Inför Nöjesguidens Ölmässa 2016

Sista helgen (fredag-lördag 29-30/1) i januari går Ölmässan av stapeln för andra året i rad.

I samband med ett evenemang på Spritmuseum häromdagen så stötte jag på Pelle Tamleht som är Webchef på nöjesguidens hemsida och även krogredaktör för Stockholms-delen.
Kom då på att det kunde vara intressant att få svar på några frågor om ölmässan 2015, 2016, framtiden och tidningens utbud av artiklar om och kring hantverksöl. Jag valde att skicka dem skriftligen till Pelle.


Alf Tycker Om Öl (ATOÖ); Gensvaret från besökare och utställare för 2015? (det är ju rätt många utställare som kommer tillbaka i år.....)
  • Nöjesguiden, Pelle Tamleht (NGPT); Vi fick otroligt bra feedback av både besökare och gäster. Mest positivt, och det finaste betyget är som du säger att de allra flesta väljer att vara med även i år.

ATOÖ; Bytet av lokal och färre antal dagar 2015 - hur mycket negativt orsakade det?
  • NGPT; Naturligtvis innebar det en ekonomisk smäll, och en ovälkommen stress om man ska uttrycka sig milt. Men både bryggarna och besökarna var otroligt förstående, och hjälpte verkligen oss att lösa så vi kunde genomföra arrangemanget.

ATOÖ; Min förutfattade mening om NGs (tidningen, som jag fortfarande inte läser lika frekvent som jag brukade) läsare är att de inte till största delen består av folk som primärt dricker hantverksöl - jag tyckte mig märka en rätt stor skara "nya" ölfestivalbesökare under mässan 2015. Har ni märkt av något ökat intresse bland "gamla" läsare för hantverksöl (efterfrågas artiklar typ) och har ni märkt av något ökat intresse för tidningen från ölnördar?
  • NGPT; Det är EXAKT det vi var ute efter, vad roligt att du säger det. Jag tycker det är underbart med en blandad publik, och vi vet med all säkerhet att våra läsare har ett stort intresse för mat och dryck generellt.

ATOÖ; Ny lokal i år - hur väl är den anpassad för denna typ av aktivitet?
  • NGPT; Den är i markplan, vilket underlättar enormt. Den enda utmaningen nu är att vi inte får plats med mer montrar, men det får man väl se som ett lyxproblem.

ATOÖ; Blir det någon mässa 2017? Samma lokal eller ny?
  • NGPT; Målsättningen från första början har varit att detta ska bli ett långsiktigt projekt. Sen exakt hur den kommer att se ut vågar jag inte svara på nu.

ATOÖ; Är det någon utställare som fanns/finns med på önskelistan som ni ännu inte lyckats locka till mässan?
  • NGPT; De som inte är med i år har varit tvungna att tacka nej av skäl som vi inte rår över. Självklart hade vi velat ha med till exempel Omnipollo även i år.

ATOÖ; Nöjesguiden (tidningen/web) - fler artiklar om den växande ölvärlden i Sthlm eller?
  • NGPT; Det har vi absolut haft, inte minst då vi intervjuar samtliga bryggare inför mässan. Och det är ju inte ett fenomen som är isolerat till Stockholm heller, tvärtom är det i högsta grad en nationell trend. Det är till exempel Umeåbryggarna Beer Studio som står bakom The Crooked Legs eget öl som de släpper lagom till mässan!

Tack till Pelle för svaren!

Så här var det förra året.

Vi ses väl där?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar