söndag 21 juni 2015

ALF-dagen - semester, bröd, stafett

Idag (21 juni) firar bloggen och alla andra engelskspråkiga (*) utomjordliga livsformer namnsdag. Då det råder traditiomellt somrig nyhetstorka så firar jag detta med korta personliga semesterreflektioner, skvaller/rykten, kortnyheter och kommande ölevents.

* Pub-runda - första semesterveckan innehöll bland annat födelsedagsfirande. Jag firade med en  kulturellt mixad pubcrawl. Startade tidigt med ett besök på Fotografiska (hade vissa funderingar att äta en bit och dricka en öl i deras restaurang). Därefter pizza-lunch på Hatten, svensk hantverksöl på Ölbryggan (nästan museum-besök), en snabb öl hos Belgobaren innan det blev en tidig middag på Pressklubben. Avslutade dagen hemmavid, bland annat med en K is for Kriek, ett värdigt slut på en härlig dag.

* Dagen efter blev det ett kort besök i Uppsala, med premiärbesök på Tilltugg Tapas med god mat och spansk hantverksöl.
Passade även på att testa Skebos husöl hos puben Sherlock - opassande nog serverat i ett Brutal-glas, men den var ändå drickbar.

* Ölmusik på TV - SUPER-gruppen Nilsson-Svenningsson-Isaksson kör Pripps-medley i krysset. Jag har ingen TV och hade jade jag det så jag ändå inte tittat på programmet. Men via aftonbladet blev jag varse om en ny svensk "supergrupp", den gemensamma nämnare är att samtliga sjungit in jinglar för reklamfilmer för Pripps. Dessa ingick i det poppuri av hits som trion bjöd tv-publiken på.

* ÅBRO - Sthlms-bagare gör bröd på deras restprodukter. BRYGGMÄSTARENS BRÖD  bakat med kvalitetsvört från bryggningen av Premium Gold och smaksatt med aprikos/citruspuré.
 
* Miss-sommar - kallt och regnigt i Sthlm, eko sillmacka/öl  hos REKO-butik tröstade mig.

Vad händer vecka 26?
* 24/6 - Skribentprovning och pressträff på SB  med kommande förändringar i sortimentsindelning och sommarnyheter på bolaget.
Dessutom en liten AW-specialare (by invitation only) på Östermalm. OBS! EJ relaterat till systembolaget.
Samma kväll är dessutom releasefest för bandet Karma Electric på Harry's Bar (snett mitt emot systembolaget på Regeringsgatan).

* 26/6 - PAYDAY! Ballast Point - tap take over på BAHornsgatan, kan bli hur bra som helst.
Samma dag kommer jag publicera mitt inlägg i den pågående Ölbloggstafett 2015. Besök mina kollegor Ölsvammel och Ölhunden för att läsa deras inlägg.

(*)= borde kanske heta U(j)LF på svenska.
Bryggmästarens surdegsbröd.
K står fär kärlek!
På klubben.
Ekologisk midsommarlunch.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar