måndag 26 januari 2015

Med fokus på ekologisk öl - Dugges Ale och porterbryggeri

loggan lånad från hemsidan

Jag skrev ju häromdagen om Oppigårds nya helt ekologiska öl - Dalalager, nu vill jag propagera för ytterliga ett av Sveriges större hantverksbryggeriers ekosatsning.

Dugges Ale- & Porterbryggeri blev ju också de ekocertifiering under 2014.
bild lånad från bryggeriet

Sedan en tid tillbaka har de producerat en ekologisk folköl - Lager No.1 Eko (2,8% abv) som hitintills sålts lokalt i livsmedelsbutiker i Göteborg. Under våren kommer den dock byta namn (och etikett och flaska) till Organic Lager.

Nu är det även starkare öl på gång, bryggaren Robin Andersson har testbryggt en del belgiskt den senaste tiden och ur det har det kommit en ekologisk Trippel på 8,5%, som fått namnet Father Yod. Men ännu så länge är den endast bryggd i så kallad "Small batch" och kommer endast serveras på fat, troligtvis med rätt begränsad geografisk spridning.

Just den lokala spridningen gör ju att jag inte gör mig att för stora förhoppningar om att springa på någon av dessa i Stockholm "any time soon", men kanske har det med sig lite godsaker till Växjö Ölfestival i april.....

2 kommentarer:

  1. Kan meddela att Dugges finns att köpa i matbutiken på NK, blev ett par sådana idag då jag gick förbi.

    SvaraRadera
  2. F-n också, jag var ju i krokarna igår! Visserligen inte 2 dagsresor bort för min del, men det hade varit smidigt..... Tack för tipset Markus!

    SvaraRadera