fredag 7 februari 2014

Två år har gått!

Den 7 februari 2012 så startade jag - egentligen efter allt för kort betänketid - Alf Tycker Om Öl.
Så här 2 år senare så är jag ändå rätt nöjd med det beslutet.
Länk till inlägget om ett-årsjubileumet
Detta andra år har varit rätt hektisk ölmässigt - men trots det så har antalet inlägg blivit avsevärt färre, i ändå större utsträckning har antalet recensioner minskat. Jag har passerat 60 000 sidvyer och låg ett tag (i slutet av förra året) på drygt 4 000 besök/månad. Inlägget "Mina Pubar BrewDog Bar Stockholm" slog sig rekordsnabbt in på toppen listan över lästa inlägg med nästan 600 vyer. Men inför jul så dök ett nytt inlägg som drog till sig er läsares intresse - julölen, som närmade sig 1000 läsningar. Efter nyår har intresset nått mer "normala" nivåer igen - kring 100-200 sidvyer/dag.

Antal dagar; 731
Antal inlägg; 380 (detta är #381)
Antal inlägg sedan 7 februari 2013; 140 

Antal sidvyer; drygt 67 194 (från 27 000 i februari 2013)
Sidvyer/dag; 92 stycken
Sidvyer/månad; 2 799

2-årsjubileumet kommer att firas ikväll med middag på Pressklubben med goda (ej direkt ölrelaterade) vänner. Har en del godsaker i kylen hemma också, kan nog bli en fortsättning på det belgiska temat med något från Westmallen.

Hur kommer då framtiden se ut här på Alf Tycker Om Öl? 
Jag har en idé om en inläggsserie, som nu har lämnat tankesmedjan och hamnat långt fram i kön för mer strukturerad nedteckning. Men det är ett långsiktigt projekt i flera kapitel - som jag hoppas kunna publicera det första inlägget i början av mars månad.
Jag räknar dessutom med flera "Mina Pubar"-test (det ryktas en del om att Mikkeller Bar tänker öppna en filial i Stockholm.....) och några bryggeribesök, minst två stycken ölfestivaler och flera ölrecensioner. Kanske kommer jag till och med iväg till Köpenhamn och/eller London i sommar, det skulle kunna bli nått att skriva om det...... Sen hoppas jag också att kvalitén på mina ölfoton fortsätter att öka, kanske blir av att jag köper mig en riktig kamera till och med!

Stort tack till er som följer mig här och på Facebook! Inte minst till Hasse - en av mina mer "trogna fans" - som regelbundet kommenterar mina alster (här, Untappd och Intagram) - ja, till och med smugglar öl från staterna till mig!
Smuggel-öl från Cigar City!4 kommentarer:

  1. Svar
    1. Välbalanserad är väl också februari-barn, eller missminner jag mig?

      Radera
  2. Tack " Alf " för ditt omnämnande. Stort grattis på 2-årsdagen.

    SvaraRadera