söndag 7 oktober 2012

SBWF2012 - Rapport från min andra dag - del 2


Efter en mycket intressant ölskola under ledning av Michel Jamais - Öl & Mat i kombination, så var det dags att ge mig ut i vimlet och dricka fler och som det skulle visa sig ändå godare öl.
Steve Grossman i Wicked Wine monter
Även om denne "bartender" inte fick servera mig något just denna kväll så var det ett trevligt återseende! Istället vände jag mig till Beer Associations/Oliver Twist (BA/OT) för att testa en av mina "måsten", Oskar Blues Deviant Dale's IPA. Men som precis några av de övriga "måstena" så lämnade denna mig med ett brustet hjärta, men det kan eventuellt berott på att jag fick den serverad ur en "öppen" burk. Den kommer i systembolagets specialsortimentet mars 2013 - ska testa en helt egen burk då.
Port Brewing 4th Anniversay - hos Brill!
Denna kompenserade missen - en härligt frisk sak som jag borde druckit mer av och hoppas få göra det i en inte allt för avlägsen framtid - en av kvällens stora favoriter! Efter det tog jag mig en sväng upp i Hall 2, dags att besöka Doorstep Brewery igen, denna gång med intagning av dryck
Nørrebro Ekologiska Bombay Ale
även den en mycket trevlig ny bekantskap. Det faktum att Doorstep snart kommer börja köra ut de nya egenproducerade ölen från Brekeriet talar allt starkare för att jag snart kommer att bli kund där!

Klockan börjar nu närma sig 20.00 - då prisutdelningen ska börja, en mängd vinnare i olika klasser ska koras och dekoreras med diplom och medaljer i olika valörer. Under detta välfyllda evenemang valde jag att beväpna mig med en stålhätta
SKA Brewing Steel Toe Stout
Under sista skvätten av den så fick jag en kort pratstund i vimlet med en representant för bryggeriet - Arlo, really nice guy!
Bouleward Brewing hade jag under festivalen hört och läst en hel del goda omdömen om och nu var det dags att prova en av dem som jag hade med på min prio-lista.
Double Wide IPA

Burk-Dale är nu glömd och jag sjunker allt djupare in ett härligt välmående, för detta är snuskigt gott! Till höger i bakgrunden i denna bild skymtar en herre som jag skulle komma att prata med avsevärt mycket mer nästa dag, men mer om det i det inlägget!

Kvällen börjar bli sen (=klockan närmare sig nio) och gubben Alf är gammal, men några öl till ska jag orka med. Söker mig till kompisarna hos Wicked Wine och får nu definitivt bekräftat att någon Vintage Midvinternattens Mörker finns det inte, bestämmer mig då för att testa en av nykomlingarna i WWs stall - Camden Town.
Camden 1908 Pale Ale
Även om den inte riktigt klarar av att stå upp mot mina 2 senaste sensationer så fyller den ändå mig med välbehag. I och med att jag nu stöter ihop med ett välbekant gotländskt ansikte vid Wickeds disk så väljer jag att stanna kvar där för en julbrygd från Mohawk
Whiteout Stout
Tycker den är lite tunn i kroppen, kan den växa till sig till årets julafton? Tveksamt tror jag - nästa år borde den vara i bättre form.
Men nu är det väl ändå dags för mig att rulla iväg hem, eller? Strategiskt placerat alldeles intill en av utgångarna ligger 2 mycket intressanta montrar - Brill och Nynäshamn - jag väljer den sistnämnda där jag återigen misslyckas att ta ett foto av Dundermörker (kan delvis bero på att mobilens batteri var på väg att dö ut fullständigt)!

Lista över eftermiddagens/kvällens öl - i ungefärlig turordning;
Bryggeri/ÖL - UTSTÄLLARE -- MITT OMDÖME
 • Oppigårds Thurbo Stout - Oppigårds -- Mycket god
 • Oppigårds & Tomp 4th Anniversary - Tomp -- Mycket god!
 • Sigtuna Unfiltered Lager - Galatea/Sigtuna -- Näe!
 • Lervig Rye IPA - Elixir Wine -- Yes! Ordningen återställd!
 • Asahi Black Ale - Bibendum -- bara ok
 • Hantverksbryggeriet Västerås Kosacken Imperial Stout - Hantverksbryggeriet Västerås -- Mycket trevlig!
 • Mohawk Black Coffee IPA - Mohawk/Wicked Wine -- Riktigt god!
 • Djaevlebryg Old Mephisto 2008 - Elixir Wine -- Bättre än 2012, men inte någon favorit.
 • Brekeriet Roken - Brekeriet -- Här snackar vi potentiell ny favorit!
 • Södra Maltfabriken Brown Ale - Södra Maltfabriken -- Alf Tycker Om!
 • Oskar Blues Deviant Dale's IPA - BA/OT -- gammal burk kanske, men räcker det som förklaring?
 • Port Brewing 4th Anniversary - Brill & Co -- En av festivalens godaste!
 • Nörrebro Bombay Ale - Doorstep Brewery -- Ekologisk, sånt Tycker Alf Om!
 • Ska Steel Toe Stout - BA/OT -- Yes!
 • Bouleward Brewing Double Wide IPA - Cask Sweden -- Really Good Shit!
 • Camden Town 1908 Pale Ale - Wicked Wine -- Mycket trevlig brittisk Ale!
 • Mohawk Whiteout Stout - Wicked Wine -- lite för tunn för julölskostyment....
 • Nynäshamn Dundermörker - Nynäshamn Ångbryggeri -- avslutade kvällen med denna suveräna öl!
Det känns som att listan borde vara längre, att det saknas några öl. Men jag har kollat mina anteckningar, sökt igenom bildmappen i mobilen och scannat av hjärnkontorets minneskort utan att hitta några fler - så detta borde var allt! (.....eller.....)

Även om inte heller denna kväll var befriad från plumpar i protokollet, så var ändå detta en avsevärt mycket bättre festival-dag än första torsdagen, alla fall för min del! Jag mådde riktigt bra när jag lämnade Nacka och inga missöden under hemresan, som denna gång skedde i sälskap av Robert från Öl & Vinmagasinet.

På vägen hem ramlade jag dessutom på ytterligare 2 stycken fribiljetter - konstigt nog så lyckades jag inte locka någon släkting eller nära vän att hänga med sista fredagen eller gå själva på lördagen, däremot en lycklig BSF-are - men mer om det i mitt sista dags-inlägg (kommer snart!).

3 kommentarer:

 1. Hej !
  Drack du slattar eller fulla glas.
  Ha det! Hasse

  SvaraRadera
  Svar
  1. Denna dag blev det inget helt glas, någon litet smakprov - men de flesta 15cl. Hade jag druckit så många "Hela glas" så hade jag inte funkat, varken fysiskt eller ekonomiskt!
   Ha det du med!

   Radera
 2. Asch, Alf. Blev precis som dig besviken på Deviant Dales. Måste göra ett nytt försök med denna. Kan bero på förväntningarna dock... Ballast Point Sculpin IPA blev bästa IPA i år.

  SvaraRadera