torsdag 22 mars 2012

RECENSION # 10


BRYGGERI; Fuller’s
ÖL; Brewer’s Reserve No 3
TYP; Oak aged Ale
NATIONALITET; Brittisk
FLASKNR; 16296
ALKOHOL; 9 %
FÖRPACKNING; 50 cl
PRIS; 59 kronor (118/liter)
INKÖPSSTÄLLE; Systembolaget, Drottninggatan 22, Stockholm

GLAS;
TWC Ölprovarglas & Riedel Öl 50cl
TWC Ölprovarglas
Riedel Öl 50cl
DOFT;
Den tidigare så påtagliga aromen av surt smör har avtagit något, ersatts med viss ton av whiskyfatet – som sig bör, men inte helt fullt ut. Någonstans finns en del honung utspädd med vanilj, det är nog den som ger den något sura aromen. (6 av 10)

Skumkronan - medan den fanns kvar.
UTSEENDE
En mycket behaglig kopparröd färg, en viss transparens men inte genomskinligt. Skumkronan är vit och en trevlig syn – men tyvärr bara den allt för korta tid den varar. (3 av 5)


SMAK
Malten från whiskyfatet har framskjuten placering, men här finns också honungssöt frukt. (7 av 10)

MUNKÄNSLA
Den begränsade beskan är något som jag normalt kan haka upp mig en del på, men här saknas den inte i någon stor skala. Kolsyrenivån är också den begränsad något som också det påverkar denna kategori positivt. Men den är kort i rocken, känslan försvinner allt för snart. (3 av 5)

SAMMANFATTNING
Jag gillade de första 2 flaskorna, men aromen var ganska påträngande – nu har den en mindre påträngande arom. Här finns heller ingen direkt spritighet, trots den ganska höga procenten alkohol. De övriga kategorierna funkar också de lite bättre än senast. Jag har både hört och läst en del negativa omdömen om denna årgång, men jag vidhåller att den håller väl så gott som de tidigare årgångarna. (15 av 20)

= 3,4 av 5
 

1 kommentar:

  1. Efter att ha haft en "Re-Count" så fick jag lov att korrigera poängen lite grand, tyckte väl att det lät lite väl högt med 4,1 av 5.....
    Men god är dem!

    SvaraRadera