lördag 27 april 2013

BrewMasters Dinner på Akkurat med Garrett Oliver

Det har tagit mig några dagar att smälta alla intryck, redigera bilder och video - men nu är det dags för mig att berätta om vad som av några beskrivs som "den mest ambitiösa BMD i Sverige någonsin"!
Redan på inbjudan så verkade menyn mycket bra och även om prislappen var ganska hög så kändes det i det närmaste som självkostnadspris.
Väl på plats i måndags så visar det sig att de lagts till ytterligare en rätt (Silltalrik) och 2 öl (Pilsner & Summer Ale), så kostnaden för biljetten blev snarare en förtjänst, och då tänker jag bara på den rent ekonomiska biten. Lägger jag därtill själva mat- och dryckupplevelsen, Garrett Olivers snack, personalen och atmosfären på Akkurat och övriga gäster - då snackar jag HÖGVINST!
Silltalrik

Tänker inte redogöra för alla öl jag drack eller hur varje enskild rätt smakade, men här följer ett axplock ur mina minnesnoteringar.
Mat-menyn var ju upplagd i temat "Svenska Klassiker" och jag får känslan att Stene Isacsson och jag har en snarlik mat-historia. Till och med Garrett Oliver kunde associera till skolbespisningen!
Blodpudding med baconchips och halstrad pilgrimsmussla, vitkål, blodapelsinklyfta och rostade hasselnötter - det var en version som jag aldrig tidigare testat, men det var avsevärt mycket godare än att täcka vacum-puddingen med ett tjockt lager lingonsylt, som jag brukar göra.... Till detta serverades en Brown Ale - en mycket lyckad kombination.

Kalops var aldrig någon stor favorit men som barn åt jag det med viss glädje, likaså Kroppkaka - men det var inte särskilt vanligt förekommande. Rotmos är däremot en av alla dessa rätter som jag "hatade" och fortfarande drygt 30 år senare ännu inte lärt mig att äta, har inte ens försökt. Men det funkade ju med blomkålspurén häromsistens (BMD med Dogfish Head på Oliver Twist) så jag bet ihop.


Till Kroppkakan serverades en så kallad "Ghost Bottle" - en version av Kriek, som jag faktisk gillade och den passade utmärkt till maten.
Kriek
Kroppkaka


Till vänster om mig så satt en mycket välbekant figur som tar sitt öldrickande mycket seriöst;
Manker - seriously drinking!

Happy Endings eller mer traditionellt - Efterrätterna

Friterad Camembert med friterad persilja (!) och självklart hjortron, till detta serverades en av kvällen höjdpunkter i ölkategorin - Blast. Den lilla chokladkakan hade havsalt, bacon och päron som tillbehör - udda men gott. Till den fick vi ytterligare en Ghost Bottle - Cuvée Elijah. Till den ljuvliga lilla jordgubbstårtan serverades en suverän Black Chocolate Stout, en helt underbar kombination!

All mat var mycket god och Brooklyns ölsortiment går ju inte heller att säga annat än ja till. Ser framemot att få testa de som ska produceras i Stockholm inom en snar framtid.

2 mycket nöjda gäster och Garrett Oliver.
Jag avslutade ölkvällen med en fatöl från baren, det var återigen dags att hylla bryggarkatten Monster.
Monster Ale

Ett extremt stort tack till Stene Isacsson och all serveringspersonal - både bakom och framför baren - på Akkurat. Lika stort tack går givetvis till Garrett Oliver och Brooklyn Brewery.


2 kommentarer:

 1. Ser fantastiskt ut på alla sätt och vis. Ska bli mycket intressant att se vad som kommer att komma från Brooklyns svenska äventyr.

  SvaraRadera
 2. Bäste Alf,
  Jag finner ingen mailadress till dig men vill gärna komma i kontakt med dig.
  Maila mig gärna på:
  robert.mentzer@radissonblu.com

  SvaraRadera