måndag 18 februari 2013

Släpp Ölarne loss, det är (snart) Vår!


Fredagen den 1 mars så är det dags för tillfälliga nyheter på systembolaget igen, 10 dagar senare dyker påskölen upp!  
De riktigt tunga pjäserna har jag redan redogjort för i inlägget om 2013, här kommer några till som kan vara värda att närmare undersöka. Dessutom lägger jag här också in några april-skämt!

Uppgifterna är hämtade från den eminenta nyhetsbloggen för öl - Uppdrucket.

Black Chocolate Stout – från Brooklyn. Kom INTE i februari-släppet, men förhoppningsvis nu. En av årets mest emotsedda öl! 
Brewmance från Omnipollo & To Öl - svensk-danskt sammarbetsöl, även den med en väl tilltagen prislapp, men en flaska ska jag nog försöka få tag på. 
Vertical Epic 12.12.12 från Stone - inför jordens förutspådda undergång så skapade denna öl, som tur är så är ju jorden kvar, så jag får testa denna. Är försedd med en lite mer human prislapp dessutom.
Double Bastard Ale 2012 från Stone - vill testa.
Dale's Pale Ale från Oskar Blues - har testat denna på Oliver Twist och gillade den då.
Dragets Kanal Dubbel IPA från Nynäshamn - jag har testat den på fat (förra året, men vill gärna testa flaskversionen.
Oak Aged Yeti Imperial Stout från Great Divide - jag är inte överdrivet begeistrad i vanliga Yetin, men vill ändå testa en flaska av denna.
Bötet Barley Wine 2010 från Nynäshamn - får bli en E-beställning på några flaskor.
New Dogtown Pale Ale från Lagunitas - testades på fat vid Brewers Corner på SBWF2012, jag var måttligt förtjust då men vill nog ändå testa en flaska - dessutom ett överkomligt pris.En E-beställning kommer nog att läggas på några flaskor av dessa;

Double Rocket – från Mohawk. På dryga 17% - men de smakprov jag gjort tyder på att den här kan blir riktigt bra – om den får vila något år.
Barrel-aged Old Rasputin XV Russian Imp Stout från North Coast Brewing - har en rätt hetsig prislapp, men det är den "nog" värd, i alla fall vad jag har hört.


Däremot lär jag inte lägga ut över 1100 kronor på Utopia från Samuel Adams, inte i år heller....

Påskölen kommer något senare - ingen av dessa står högt upp på min prio-lista, men kanske slinker det med en flaska hem;
Golgata Bitter från Dugge
Pumpviken Påsköl 2013 från Nynäshamn
Easter Ale från Oppigårds
Dark Easter Ale från Sigtuna

I april dyker det upp några riktigt bra öl också.
Hello, My Name Is Ingrid - BrewDogs blågula legend återuppstår. Jag lyckades aldrig få tag på någon flaska första gången. Jag hoppas på bättre tur denna gång. Typisk kvinnor, de låter alltid oss män vänta på dem. Nya uppgifter gör gällande att hon inte dyker upp förrän i maj månad.
Gluttony - från Amagers The Sinner Series. En favorit som det lär blir ett gäng flaskor inköpta av.
Envy - från Amagers The Sinner Series. Avundas jag denna!?


Raven Black IPA - från Thornbridge, blev utsedd till världens "bästa" Black IPA för ett tag sedan, jag gillade den flaskan jag testade och vill gärna göra det igen.
Kosacken - från Hantverksbryggeriet. Testade jag på SBWF2012 och det gav mersmak.

E-beställning räcker förhoppningsvis på denna;

Thorny Goat Moccha Porter - från Thornbridge, bara namnet räcker ju för att locka mig - sen gör det ju inget att det är Thornbridge!

1 kommentar:

  1. En smärre korrigering är gjord...... Med tanke på ekonomin så är det kanske lika bra!

    SvaraRadera