lördag 9 februari 2013

RECENSION #88 - Goose Island Bourbon County Brand Stout

Jag har druckit 2008 och 2011, men detta är bara den andra 2012an.



BRYGGERI; Goose Island
ÖL; Bourbon County Brand Stout
TYP; Bourbon Barrel-Aged Imperial Stout
NATIONALITET; USA
BATCH; 1913
BUTELJERINGSDATUM; 08-11-2012
IBU; 60 (medel)
ALKOHOL; 15 %
FÖRPACKNING; Flaska
VOLYM; 35,5cl
PRIS; 59,90 (168,70 kronor/liter)
INKÖPSSTÄLLE; Tillfällig nyhet, Systembolaget, Passagen
INKÖPSDATUM; 2013-02-09
TESTDATUM; 2013-02-09

GLAS; Allt Om Öl Festivalen Sniffer 40cl, funkar sådär. Det är mycket gott att dricka ur!


DOFT Tung alko-arom, nästan lika mycket choklad och vanilj, men mest whiskey.
(6 av 10)

UTSEENDE Mörkt brunröd klar vätska nästen hel skumlös.
(3 av 5)

SMAK Bourbon whiskey, choklad, bastulav och vanilj – i en härligt brännande kombo!
(8 av 10)

MUNKÄNSLA Nästan lite sirapstjockt över tungan, stort omfång med spritigheten som sticker i både kinder och tunga. Kräver mycket plats och den får det mer än gärna!
(4 av 5)


SAMMANFATTNING Enligt alla ”experter” (troligen inte Fritjofsson) så bör den här bli ändå bättre om 2-5 år, med tanke på hur häftig jag tycker den är nu – så lär jag bli lika eurorisk när jag öppnar mina egen-lagrade flaskor om några år som när jag drack 2008an på Monks förra året!
(16 av 20)


GENOMSNITTSBETYG; 37 av 50
(3,7 av 5)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar