Via vännerna på
MankerBeerBlogg blev jag idag upplyst både om ett nytt bryggeri och en interessant restaurang i närheten av min arbetsplats.
Nyckelbydals Bryggeri på Ekerö utanför Stockholm är ett nystartat familjebryggeri i än så länge rätt liten skala. Men med tanke på att kvalitén är så pass god så borde snart efterfrågan växa och därigenom också möjligheten att utöka produktionen.
|
Daniel och en Treudd Saison Insidieux |
Farfar Pär är restaurangen - som ligger på adressen Norr Mälarstrand 64 - är det enda stället - så vitt jag vet - inne i stan som i nuläget serverar öl från Nyckelbydals bryggeri. Restaurangen drivs och maten lagas av Daniel Hillman som tar väl hand både mina behov av middagsmat och god öl.
|
Matlagning pågår |
|
Utsikten från övervåningen - genom ett glas Saison. |
|
Lite lågt i tak är det.... |
|
Egenbakat bröd, klyftpotatis, hemlagad marmelad och fläskfilé, och en Lurudden Special Ale. |
|
Ingen Ekerö-öl på listan - än! |
|
En av 2 uteserveringar, denna mot Norr Mälarstrand. |
Jag tänker testa att käka lunch här någon dag denna vecka - dock utan starköl då - även om det är lite dyrare än den vanliga snabb-jobb-lunchen så tror jag att det kan var värt. Maten var mycket god - speciellt marmeladen (!) - och ölen från Nyckelbydal var mycket intressant. Ser framemot att testa mer av den i framtiden.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar