Redan tidigt under första torsdagen kände jag av den - tröttheten. Jag skyllde den på att jag börjar bli gammal, men under lördagen så uppdagades ett annat minst lika troligt skäl, mer om det senare.
Jubileumsglaset! |
Det första som möter mig när jag kommer fram till receptionen är det glada gänget från Pilsner.nu, med Jonas H. i spetsen (hoppade runt på kryckor). Extra kul att träffa honom, det var länge sen sist nu. Även några av ordningsvakterna hälsade mig glatt igenkännande välkommen, vet inte om det är ett gott tecken, men....
BeerBucha |
Robert hittades som vanligt i Qvarnens monter (ett av få glädjeämnen i Hall 2), han delade med sig av sitt utrymme med Lina från Booch Please. Hon serverade mig bland annat deras samarbetsprodukt Beerbucha, en lättdrucken Kombucha med små inslag av öl. Just denna Bucha var den enda i hennes utbud som inte var ekologisk.
Hallon & Basilika |
Lina från Boch Please |
När jag ändå är inne på annat än öl, hos Oppigårds så fick jag äntligen chansen att testa deras cider - Svenska Äpplen. Den klassas som en Torr cider, men jag tyckte att den var lite för söt för mina smaklökar.
Apropå utställare i Hall 2 - fransk salami och italiensk ost! En återkommande utställare med flera olika salami-korvar - Roquefort är min favorit. Hade tänkt att köpa en hantverksproducerad Camembert, men annat kom emellan.
Redan på onsdagen innan festivalen så träffade jag Tom från Rooster Brewing, då de hade en Tap Take Over på The Old Brewer. Om man nu kan kalla tre fatöl för någon "take over", de tre gästkranarna var belagda med den röda tuppkammen - dock ingen Cask!
Rooster-Tom och 2 foto-bombare! |
Under festivalen så testade jag en av deras burköl 1000 Yard stare - god, men ingen höjdare.
1000 yard stare |
Tidigare i veckan besökte jag Akkurat och då kom jag mig inte för att testa Helihopper (som fanns där på fat då), men i Televisions monter fick jag testa den på burk. Ångrar att jag inte testade den på fat - burken gav ett mycket positivt positivt första intryck.
Helihopper |
Odd Island har stormat in i mitt synfält, dock har jag haft begränsat antal fysiska möten med deras öl, I deras monter står numer Diana Rios som jag sprungit på flera gånger tidigare, men då i Poppels-loggan.
Jag testade flera av deras öl med stor glädje, men höjdaren var ändå Empire, som stod upp väl mot lokalkonkurrenten i samma klass.
Pine Ridge var självklart på plats med sin långa och välfyllda monter - massor av fatölskranar. I ändan så hade de även riggat upp en "grill", där burgare i "Pulled"-form serverades, pulled pork med en av deras fatöl (glömt namnet nu), en mycket lyckad kombination.
Robin Johnanders Gamla Enskede Bryggeri firar 10 årsjubileum i år, och hade med sig tre stycken jubileumsöl - jag testade IPAn utan att uppleva någon stor jubelstämning, god men inte mer.
För en tid sedan släpptes Just Let Porter Burn på OT och BA-Bellmansgatan, både på fat och cask, jag testade den då på Cask med stor glädje, nu fanns den med i Gamla Enskedes monter på fat.
Efter torsdagens äventyr så slog jag följe med Fredrik (från Fellowship of cask) och han drog upp mig till BA-Bellmansgatan och där fanns den på cask, det blev ett kärt återseende.
Rökig porter på BA-Bellman |
Just let porter burn är ju en samarbetsöl med David Isberg och bandet Blood of Jupiter, David dök upp i montern under lördagen och sålde mig ett kassettband med bandets senaste musikaliska (typ) alster. Jag som inte ens har en kassettspelare....
Jessica och Magnus från Hop Notch var givetvis på plats, jag testade bara deras HopSeven.
Hop7 |
Årets sista festivalöl blev en stor IPA från Sierra Nevada, upphälld av Gonzo!
Under lördagen började en irriterande torrhosta kräva allt mer uppmärksamhet, vilket skulle visa sig innebära slutet för min del gällande årets jubileumsfestival. En rejäl bondförkylning gjorde att jag bäddade ner mig hemma i en vecka.
Årets 5 favoriter, utan inbördes ordning;
- Inte årets bästa öl, men visst pirrar det lite extra i öltarmen när man får ölen upphälld och serverad av legendaren Staffan Olsson (som åkte med samma buss som mig ut till Nacka på lördagsförmiddagen). En klart godkänd tysk hefe weisen.
- Jag skrev ju tidigare här att IPAn från Gamla Enskede inte var någon kanonöl, det var dock Jubileums Saisonen från samma källa. Jag har ju testat Triangel Saison tidigare och misstänkte att detta kunde vara samma - bara med ny etikett, men så var inte fallet. Triangeln är visserligen en bra saison (lite för söt) men jubileums-versionen är en av året tre bästa festivalöl!
Jubileums Saison |
- Wicked Wine var tillbaka i mässhall 1 igen och hade med sig godsaker och bryggerirepresentation från flera bryggerier. Jag gladde mig givetvis lite extra åt att Jorvik Estat fått en egen liten hörna, dår det bland annat serverades cask, från både Rudgate och Timothy Taylors
Marmelad och Chutney, från TT |
- Jämtlands brygger fanns även de med i WW-montern, testade deras Mango IPA (ok) och Huldra IPA som lite överraskande klampade in på min topplista!
Huldra! |
- Göteborgs Nya Bryggeri - jag testade deras Lakrits Lager för många år sedan (på Växjö Ölfestival) och gillade den då, men här snackar vi en mer traditionell lakritsöl - klassisk stark stout med mycket lakrits men också toner av mjuk choklad. Min absoluta favorit under årets festival.
Tänkte avsluta med några mindre positiva tankar om årets festival.
- I vilka rum hålls Master Classes/provningar? Stora skärmen vid receptionen var släckt hela tiden jag var där. Har funkat förr.
- Årets programblad var en dubbelsidig vikt A4, där fick inte provningarna under första lördagen plats....
- Låsmarkeringarna på toadörrarna i stora toaletten - bredvid receptionen. Flera dörrar saknar rödmarkering när toan är upptagen. Dessutom är toapappret inte på "rulle"....
Annars är jag en nöjd festivalbesökare, trots personliga hälsoproblem. Jag ser framemot att besöka SBWF2023!
Jag har två stycken till festival-relaterade inlägg på gång....
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar