fredag 12 juli 2019

Founders byter svensk distributör/importör

Jag fick ett pressmeddelande från Brewery International Sweden AB tidigare idag

inget konstigt med det, då jag står med på deras maillista.

Dock innehöll det lite överraskande nyheter. Från och med första september i år så tar det över rollen som distributör/importör i Sverige av öl från amerikanska Founders!

Bryggeriet är kända för att alltid gå sin egen väg och att bara släppa öl som är av högsta kvalité. Nu har de valt att stärka sin position på krog och restaurang, och kommer därför, fr.o.m den 1 september finnas tillgänglig hos oss. [Citat ur pressmeddelandet från Brewery International Sweden AB]

Founders ingick tidigare (än så länge) i Wicked Wines katalog, och de har under deras vingar fått ett rejält uppsving i tillgängligheten och närvaron (både vad gäller öl och personer) på den svenska marknaden.

Att stora välkända bryggerier byter distributörer är ju inte nödvändigtvis ovanligt. En förklaring till detta byte skulle kunna vara att bryggeriets nya ägare, Mahou/San Miguel, vill samla sina produkter under samma distributionskanaler i europa.
Gruppbild på sortimentet.

Jag hoppas och tror att den nya importören ska göra ett minst lika bra jobb som sin föregångare, för att maximera de svenska Founders-konsumenternas tillgång till deras produkter. Kan ju hoppas att det dyker upp lite bryggerifolk under SBWF2019.

Enligt uppgift så kommer Wicked Wine fylla på sin katalog med andra trevliga produkter inom en snar framtid.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar