fredag 1 juni 2018

Samuel Smith kommer till Sverige!


Samuel Smith’s Old Brewery grundades i Tadchaster redan 1758 och är med det också Yorkshires äldst bevarade bryggeri. De använder fortfarande Grey Shire hästar, som bor i stallet i anslutning till Old Brewery, för att köra ut leveranser av öl i närområdet. Miljövänliga transporter är ju alltid positivt, särskilt när delar av deras produktion dessutom är Organic!
Bild lånad från Brills hemsida

Jag drack en del av deras IPA för många år sedan och minns att ölen omnämndes och emellanåt inmundigas mer eller mindre frekvent i den brittiska tv-deckaren "Kommissarie Morse" (bland annat så minns jag att ett mordoffer hade ett antal tomflaskor ("lik") hemma).

På senare år så har det svårt att få tag på deras produkter i Sverige, men via några förståndiga webshopar så har jag på sistone fått tag på tre olika mörka öl från dem. Deras Taddy Porter är lysande. En annan favorit är Organic Chocolate Stout, men den finns tyvärr inte hos någon av de webshopar som jag sökt hos.
För någon vecka sedan dök det upp en av mig tidigare okänd öl i det tillfälliga sortimentet av små partier. Yorkshire Stingo, en Strong Ale på 8% abv i mörk glasflaska i storleken 500ml. Den finns kvar i 11 butiker och än så länge i hyfsat stort antal i websaldot. Den anges levereras av Jeremy Duxbury......

Dock verkar det nu som att Samuel Smith går mot en ljusare framtid på den svenska marknaden, Brill & Co tar nämligen över import och distribution av deras öl i Sverige.

Brill & Co kommer från och med början av juni 2018 distribuera ett brett sortiment av Samuel Smith’s öl såsom deras Organic Pale Ale, Famous Taddy Porter, Organic Chocolate Stout, Imperial Stout och även Organic Cider. Sortimentet kommer finnas tillgängligt för restaurangkunder och inom kort hoppas vi också kunna erbjuda en rad av Samuel Smiths produkter till Systembolaget, håll utkik. [denna citerade text är kopierad från Brills hemsida]

För att fira detta så har Brill & Co bjudit hit representanter från bryggeriet för att den 11 juni köra ett litet releaseevenemang på Oliver Twist i Stockholm. Det står inget om detta på OTs hemsida, men på Facebook så finns det ett evenemang upplagt. Förutom bryggerifolk och deras öl så kan man även boka in sig på en Ölprovning + matmatchning, kostar 420 kronor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar