onsdag 19 april 2017

Alf besöker - pubrunda efter festivalen i Växjö 2017 och dagen efter

Länkar till mina två tidigare inlägg om Växjö-besöket;
Del 1 - fredagen
Del 2 - festivallördag


När jag höll på och avslutade min sista festivalöl och sa adjö till utställare och festivalarrangörer så fick jag ett meddelande i Messenger, Andreas satt på Chapter House och väntade på min ankomst.
På bussen på väg in till stan så kom jag att prata med en annan festivalbesökare (lokal hembryggare), det visade sig att också han var på väg till samma ställe. Då jag inte tidigare besökt detta välrenommerade nya ölhaket i Växjö så lovade han att visa mig vägen. Nu var det inte särskilt långt från busshållplatsen, dessutom på en välbekant gata men med förvirrande skyltning. I källarlokalen - med uteservering på gatan - under Ur & Penns lokaler på Klostergatan så ligger nämligen detta eminenta pilsnerpang. Där satt Andreas och spelade kortspelet Hip Hops, återigen försökte han lura ner mig i fördärvet, men jag motstod frestelsen och satte mig hos min nya busskompis.
Trevligt ställe med många fatölskranar som just denna kväll hade rester kvar från tidigare Tap Take over med Warpigs och Brus, jag testade en stout från den sistnämnda. En ny bekantskap för min del, orsakade inga våldsammare glädjeyttringar från min sida, men en ok stout.


Jag lämnade därefter mitt sällskap för att återigen söka mig till andra sidan spåret, med förhoppning om hitta något gott att både äta och dricka. Det visade sig vara helgens allra bästa idé, ur många synvinklar.
Ny Favorit!
Så fort jag kom innanför dörren så dök chefen upp med ett stort leende över hela ansiktet, hon kände tydligen igen mig från besöket dagen innan och hade underbara nyheter. Min borttappade surfplatta var återfunnen!
I det läget hade jag sedan länge gett upp hoppet om att återfinna den, nästan lyckats glömma bort att den saknades. Det blev ett väldigt glädjande återseende minst sagt.
För att fira "The Return of The Tab4" så frågade jag om det möjligtvis kunde finnas utrymme för en senkommen och obokad matgäst från Stockholm!?  Visst gick det att ordna, även om restaurangen i detta tidiga kvällsskede var hyfsat välfylld så fick jag en plats utmed bardisken.
Medans jag undersökte matmenyn så fick jag in en välsmakande Fatamorgana.

Fata på Fat, i Växjö! Det måste jag ju testa!
Izakaya Moshi är en Sushi-krog, och den typen av krog besöker jag inte allt för ofta, därför gjorde jag det enkelt för mig och valde en av deras färdiga trerätters-menyer. Två rätter var bestämde i menyn, det enda tillvalet jag måste göra var att välja mellan fisk- eller kötträtt, det fick bli det sistnämnda.
Medans jag fortfarande satt och sippade på min Fata så dök följande kreation upp.
Tre små rätter, eller?


Min första tanke var "Lite väl nätt trerättersmeny" och dessutom få var den tredje skålen fylld med tonfisk..... Men som svensk så valde jag givetvis att "lida" i det tysta, för det var ju ändå riktigt gott, även om dumplingsen var väldigt konstiga.
När jag väl lyckats tömma, med ätpinnar istället för bestick, detta fat (och glas) så dröjde det inte länge innan denna skapelse ställdes upp framför mig.

Kvällens höjdare, Dumplings!
En mixbunke med tre olika (fem stycken totalt) dumplings, där den kålfyllda var kvällens absoluta höjdare. Till den hade jag valt att beställa in en Sorbus Hallon från Trädskogens Bryggeri. En kombination som inte var perfekt, men funkade även till den sista rätten.

Äntligen lite kött!

Misomarinerat kött, kålrabbi och friterad vitlök, en perfekt avslutning på en mycket välkomponerad meny!


Efter denna underbara middag så återvände jag ner på stan. Ett återbesök hos Urban Smak var ett måste innan läggdags. En ny husöl från Trädskogen och en gammal (från förra årets festival) favorit.


Urban Hoppy!

De skäggiga kaninernas Hefenator drack jag ju på samma ställe nästan på dagen ett år tidigare, då var den ny och god. Nu var den lite väl gammal, men fortfarande riktigt god.Via ett kort besök på Bishops Arms med lokalt coverband som lirade live (överraskande bra!) och buss nr 1 så var jag ändå "hemma" i Teleborg gott och väl innan midnatt.


Dagen efter var så dags att ta adjö av mitt värdpar - Bosse & Fia - under denna härliga helg. Utnyttjade min tredagars bussbiljett för sista gången och besökte resecentrum för sista gången denna helg.


Jag hade inför hemresan tänkt att jag skulle äta lunch i Bistron på tåget, då jag läst om att de numer serverar ekologisk mat från den KRAV-märkta Stockholmsrestaurangen Kalf & Hansen. Just i denna Bistro-vagn så fanns denna dag inga sådana rätter tyvärr. Men smörrebröd är ju rätt gott, i vanliga fall.
Tredelat Danskt Smörrebröd - á la SJ.

Stockholm, 2 dygn efter......
Under hemresan var jag ambivalent över huruvida jag egentligen skulle genomföra mitt traditionella söndagsbesök på Omnipollos Hatt, men utsikten genom tågfönstret fick mig att ändå genomföra det.
Jubileumstavlan 3.0

Via tunnelbanan så anlände jag till Hatten strax efter klockan tre på eftermiddagen, avsevärt färre besökare denna dag, bara som en normal söndagseftermiddag egentligen. Magnus och Sandra var givetvis där, frågade honom om tips på vad som var bra på dagens tap-lista.
Personalfest....

Jag började födelsedagsfirandet med Ad Astra, som påminner en del om Fatamorgana i utseendet, men inte alls är lika välutvecklad smakmässigt.
Fortsatte med Evil Twins Imperial Simcoe Slacker, den var dock i full blom.
Slacker

On Fleek

Jag avslutade firandet med On Fleek, bryggd hos Stillwater, vars samarbetsöl med Dugge Mango*3 var en av mina favoriter under Växjö-festivalen i år. On Fleek är en bra Imperial Stout, lite torr men klart drickbar.
Efter den var jag nöjd och belåten med viss hemlängtan, funderade på att svänga förbi Sergels Torg (där det under söndagen hölls en stor kärleksmanifestation) men jag avstod.
Trots fredagens händelser i Stockholm och min borttappade platta så blev denna helg en härlig upplevelse på samtliga övrig plan, inte ens det något kylslagna vädret kunde sabba det!


Jag ser framemot att återbesöka både staden och festivalen nästa år, Växjö börjar ju bli en riktigt bra ölstad!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar