fredag 7 april 2017

Alf testar - Not For Sale Ale Craft Lager

Sitter återigen på tåget mot Malmö, men denna resa avslutas i Växjö (via byte i Alvesta). Jag är givetvis på väg ner till Ölfestivalen, fjärde året i rad jag besöker VÖF.
Detta inlägg skrivs på plattan ombord på tåget, full fart på väg söderut.


Men detta inlääg ska handla om min första test av den nyaste batchen av Not For Sale Ale, bryggd hos Brouwerij de Molen så har den fått tillägget Craft Lager. Det faktum att de Molen tagit över produktionen skapar höga förväntningar hos mig. Det tidigare batcherna har visserligen varit bra öl, men detta är i en annan liga. Nu är väl i och för sig bryggeriet inte primärt känt för sina lageröl.
Ölen släpptes på bolagets beställningssortiment i måndags (3/4-2017), och säljs än så länge i 6-pack, med ett pris på 27.50 kronor/flaska. Denna flaska är ett varuprov, då jag är volontär/ambassadör för projektet.

Flaskan är i 33cl-formatet, färgat glas och med svart neutral kapsyl. Etiketten är vit i grunden med NFSA-loggan på med Craft Lager skrivet över sista ordet. Inte en snyyg etikett.


När jag slår upp drycken så skummar det oroväckande mycket, ett fluffigt snövitt skum som bedarrar något i omfång, men står sig väl under hela testet.

Färgen på vätskan är klart solgul med många bubblor.
Doften är återhållsam, men här finns tydliga indikationer på att det inte rör sig om någon standardlager.
Smakar mjuk fruktig citru, mycket behagligt.
Den är överraskande fyllig, trots sina måttliga 4.7% abv. Många runda bubblor kittlar min tunga

Jag drack en gammal Not For Sale Ale (från Eskilstuna) ganska nyligen och kan därför jämföra upplevelserna rätt lätt.  Originalet var en trevlig lättdrucken ale, detta är en lättddrucken lager med tydligt moderna humliga influenser.

En mycket bra öl.

Kickstarter-kampanjen för att stödja den globala lanseringen av denna projektöl pågår fram till och med den 13 april. Klickbar länk till kampanjen finns uppe till höger i bloggen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar