torsdag 26 maj 2016

Tävlingen är avslutad - rösterna är räknade, resultatet är klart!
Vi har en vinnare – eller egentligen 2 stycken vinnare!

Sammanlagt så har 12 stycken personer deltagit i tävlingen – samtliga svarade rätt på de 3 kunskapsfrågorna. Därför var det tur att utslagsfrågorna var så utslagsgivande.
Ingen lyckades ”gissa” helt rätt på någon av utslagsfrågorna, svaren är rätt utspridda.

Här följer en kort sammanfattning.

Rätt svar på kundskaps- och utslagsfrågorna;

  • Formgivaren heter givetvis Erika Lagerbielke – det var delvis en kontrollfråga, har ni verkligen läst vad jag tidigare skrivit om på bloggen?

  • De 2 länen där Glasriket är beläget – Kalmar och Kronoberg. Geografikunskapen är klart godkänd – det var ingen som svarade Småland…..

  • Orrefors glasbruk grundades 1898 – google is my friend!

  • UF1; Under 2015 så såldes det sammanlagt 5428 stycken lådor av Orrefors Ölprovar-set.
  • UF2; Jag – Alf Tycker Om Öl/Roger – har lite färre glas än jag själv trodde inför kontrollräkningen. Men den korrekta siffran är 75 stycken olika ölglas.

På utslagsfråga 1 så var det närmaste svaret 643 stycken lådor ifrån och någon gissade att jag hade 53 stycken olika ölglas (det var inte samma person). De mest avlägsna svaren på var på drygt 5500 lådor för många och drygt 1000 olika öglas…….

Det 2 vinnarna valde lite olika strategi – den som inkom sist med sina svar var den som lyckades näst bäst, den som svarade som nummer 2 var den som kom lyckades bäst i sina gissningar.

Förnamn - svar på utslagsfrågorna - prisDe lyckliga vinnarna har meddelats via e-post och lådorna kommer att skickas i början av nästa vecka.

Tack till samtliga deltagare!


1 kommentar: