Jag var tyvärr inbokad på jobb och tackade därför initialt nej, men samma dag så uppstod en lucka i mitt program och jag lyckades då också skicka in en alldeles för sen anmälan - men jag fick komma ändå.
Bland annat så presenterades namnen på vinnarna av de prestigefyllda priser som årligen delas ut av Korvakademien.
Årets hederspris tilldelas grisbonden och korvmakaren Kristofer Franzén.
![]() |
En av årets pristagare - Sorunda Korvfabrik - årets korvutvecklare |
![]() |
Pristagare Årets Korvkrog - Bakfickan i Tärnaby Fjällhotell |
Axfoods (Willys och Hemköp) egna märke Garant berättade om sin nya ekologiska 50/50-korv - hälften var av kött och vego (Mungbönor eller Korngryn).
Sen bjöds det på en härlig korvlunch, tillagad på Bierhaus givetvis.
![]() |
Dagens - Bierhaus Korv med kokt potatis, saurkraut, lök och senap - det var gott! |
![]() |
Lunchöl! |
Under festivalens 2 dagar så anordnas bland annat Barnens Korvskola, diverse diskussioner kommer att hållas på scenen i stora hallen på Nacka Strandsmässan.
Lördagen den 12 mars klockan 10.00 kör det hela igång, observera att de stänger redan klockan 18.00 på lördagen. Under söndagen gäller tiderna 10.00-17.00.
Inträdesbiljetten kostar 125 kronor (vuxna), barn (upp till 12 år i målsmans sällskap) har gratis inträde.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar