tisdag 16 september 2014

Inte till salu - folköl för en god sak!

Rubrik lånad från hemsidan

Not for Sale är en organisation som arbetar mot Trafficking i allmänhet och människohandel från Rumänien i synnerhet. I år samarbetar Monks Café med Eskilstuna Ölkultur som har bryggt en ljus folköl i somrig Ale-stil, den kommer att finnas inom den svenska livsmedelshandeln.

Torsdagen den 25/9 så kommer Ulf Stenerhag från Not for sale prata om organisationen under ett seminarium på SBWF2014, med start klockan 17.00. Seminariet ingår i inträdesbiljetten men måste bokas då platserna är begränsade.

Dessutom kommer Not For Sale att ha en egen monter under SBWF2014, i Cuisinen där ölet givetvis kommer att finnas för provsmakning.

Jag pratade med Recep Celik på Monks och fick lite mer matnyttig info om ölet - efterfrågan är redan stor också internationellt - från Holland har det kommit en beställning på drygt 500 000 flaskor! Detta kommer dock att licensbryggas hos de Molen - nere i Holland. Även i Tyskland, Belgien och USA finns liknande planer för licensbryggning - där del av försäljningen alltid kommer att skänkas till Not For Sales-organisationen.
Bild lånad från Monks Facebook-sida
 Köp, drick och njut - lite extra av tack vare det goda ändamålet!

4 kommentarer:

 1. Dessutom är den riktigt god, vi fick smakprov på Monks Belgienresa i sommras

  SvaraRadera
 2. Kommer du hinna dricka några öl ,ser ut som du bokat upp dig på allt under SBWF. Hasse

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just detta evenemang är ju inte någon uttalad "provning", men omöjligt är det nog inte att smakprov kommer att finnas..... I övriga fall så är det just provningar. Information och möten är en minst lika viktig del av festivalen som själva öldrickandet! Sen lär jag ändå hinna med att dricka mer än nödvändigt misstänker jag..... :D

   Radera