torsdag 18 september 2014

Exklusivt släpp på systembolaget imorgon


Under SBWF2013 så körde importören/distributören Tomp Beer Wine & Spirits en intressant provning i sin monter - pararellelprovning av vintage versioner av Chimay Blå, Röd, Vit,  & den blåa 2012an och Dourée Go från 2013. Det var en extremt prisvärd provning, den blåa 2003an var ruskigt god!

Imorgon - lördag fredag 19 september 2014 - så släpper de (Tomp) lite vintage-Chimay på systembolaget. Det är en Grand Reserve Blå 2006a som släpps som en tillfällighet nyhet med begränsad spridning (inte bara vinkällarbutikerna dock) och antal - drygt 5000 flaskor.

Jag tänker köpa på mig minst 2 flaskor.
Bild lånad från Tomps press-release

Tomps press-release om släppet;


Exklusiv lansering av Chimay 2006

Den 19 september är det dags för en av årets mest spännande öllanseringar. Det anrika belgiska trappistbryggeriet Chimays klassiska öl Chimay Blå lanseras då i en exklusiv vintageversion som lagrats i hela åtta år.

Ölet som redan från början har en kraftfull och komplex smak har tack vare lagringen utvecklats ytterligare. Resultatet är en fyllig och smakrik öl med mäktig rondör och finess. 5184 flaskor Chimay Blå 2006 når Systembolagets hyllor. Art.nr: 11713. Pris: 59,90 kr.

Chimay är världens ledande trappistöl som ständigt tilldelas utmärkelser för sin unika karaktär, elegans och smakperfektion. Ölet bryggs enligt anrika traditioner övervakat av trappistmunkar i klostret Notre Dame de Scourmount sedan 1862.

EDIT - det dyker ju upp fler tillfälliga nyheter imorgon, Johan på Portersteken har gjort en snabbgenomgång av samtliga här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar